Home Blog Zo Kies Je Een Shopify Expert
Zo Kies Je Een Shopify Expert
9 minuten leestijd

Zo Kies Je Een Shopify Expert

Op zoek naar een goede Shopify ontwikkelaar? Wij helpen je bij het maken van je keuze.
Door Simon Albers 12/09/2022

Je bent helemaal klaar om jouw nieuwe Shopify webshop te laten bouwen, óf je bestaande Shopify webshop naar een hoger niveau te tillen. Je bent enthousiast en wilt direct beginnen maar er is nog één ding; hulp van een Shopify expert kan nuttig en nodig zijn. Hoe vind je een passend Shopify bureau of ontwikkelaar voor deze klus?

In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij, die jou helpen een Shopify bureau of ontwikkelaar te vinden die past bij jou én jouw doelen.

Drie redenen om een Shopify expert in te huren.webp

I. 3 redenen om een Shopify expert in te huren

Shopify is makkelijk in gebruik en je kan ver komen door het zelf te doen. Toch is het verstandig om een Shopify expert in te schakelen bij de ontwikkeling van je nieuwe Shopify webshop of de doorontwikkeling van je bestaande webshop.

Dit zijn onze top 3 redenen om een Shopify expert in te huren:

1. Ga voor een op maat gemaakte webshop

Shopify is een fantastisch platform dat het voor bijna iedereen gemakkelijker dan ooit heeft gemaakt om een online webshop te bouwen en te starten met verkopen. Shopify is gebaseerd op een template sjabloon model dat het opzetten heel eenvoudig maakt. Echter, er is nog meer impact te maken richting jouw doelgroep wanneer jouw nieuwe Shopify webshop op maat gemaakte en professionele e-commerce kenmerken en functies heeft.

2. Kennis & ervaring in handbereik

Een ervaren Shopify ontwikkelaar kent alle ins & outs van Shopify én de mogelijke koppelingen met Shopify. Samen kun je een professionele winkel creëren, waarin alle functies geïntegreerd zijn die belangrijk zijn voor jouw webshop. Zo kun je jouw (toekomstige) klanten nog beter bereiken en betrekken en zorgen voor een betere conversie!

3. Bespaar tijd & werk

Wanneer je een nieuw bedrijf start of een bestaand bedrijf beheert, zijn er veel taken die moeten worden uitgevoerd en is er dagelijks een hoge werkdruk. Van product sourcing en voorraadbeheer tot je marketingstrategie; er is vaak veel meer te doen op een dag dan de tijd toelaat. Ook kunnen jouw eigen technische vaardigheden beperkt zijn. Dit is waar een goede Shopify ontwikkelaar uitkomst kan bieden.

Een Shopify bureau kan je veel tijd en werk besparen, wat betekent dat je zelf kunt doen waar jij goed in bent en andere onderdelen van je bedrijf kunt opbouwen. Een Shopify developer die alleen gespecialiseerd is in de ontwikkeling van Shopify-websites, geeft je toegang tot unieke inzichten en vaardigheden die jouw online webshop de boost geven die nodig is.

Wat doet een shopify expert.webp

II. Wat doet een Shopify expert?

Shopify ontwikkelaars besparen tijd en werk en voeren technische zaken uit, waar je zelf mogelijk minder goed in bent. Maar bovenal, adviseert een Shopify bureau jou hoe je het maximale uit Shopify kunt halen om jouw online webshop optimaal te laten presteren. Dit zijn cruciale beslissingen die je moet nemen over het uiterlijk en de functionaliteit van de pagina’s van jouw webshop.

Shopify ontwikkelaars zijn thuis in onderwerpen als:

 1. Uniek design van een ijzersterke homepage en benodigde (landings)pagina’s
 2. Optimalisatie gebruikers interface voor de beste gebruikerservaring
 3. Website-navigatie keuzes (essentieel voor SEO)
 4. Voorraadbeheer door verbeterde voorraadsystemen
 5. Integratie van sociale media
 6. Data migratie van bestaande webshop naar de nieuwe Shopify webshop
 7. Online betalingsgateways & betalingsproviders
 8. Shopify snelheid optimalisatie
 9. Koppelen van online marketing kanalen
 10. Maatwerk & code optimalisatie
 11. Verbeterde websiteprestaties
 12. Content creatie
 13. SEO

Daarnaast zorgt een Shopify expert ervoor dat jouw webshop en productpagina's probleemloos te gebruiken zijn op ieder digitaal apparaat. Dit is essentieel in het online winkellandschap van vandaag.

6 tips voor het kiezen van een shopify expert.webp

III. 6 tips voor het kiezen van een Shopify expert

Nu je je de waarde van een professionele Shopify expert en Shopify ontwikkelaars hebt gerealiseerd, wil je graag samen aan de slag. Maar er is zoveel keuze en hoe kies je de juiste. Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op kunt letten:

Tip 1. Check hun eigen website

Een Shopify expert met een beetje liefde voor het ambacht heeft zelf ook een fantastische website. Ga dus naar die website en vraag jezelf af: ben ik hier van onder de indruk en waarom? Is dit iemand met passie voor het werk?

Wanneer een schoonmaker een vies huis heeft, is het immers moeilijk voor te stellen dat jouw huis spik en span wordt schoongemaakt.

Tip 2. Bekijk het Portfolio

Een Shopify ontwikkelaar heeft een uitgebreid portfolio, hopelijk zelfs met voorbeelden uit jouw sector. Neem de tijd en kijk dit portfolio goed door, zo kun je zien of het niveau van skills en de stijl van het werk in lijn ligt met jouw verwachtingen.

Staat het portfolio niet op hun website? Mail ze dan even! Dit is namelijk echt een doorslaggevend punt wanneer je jouw Shopify developer kiest. Als er geen portfolio is, is er waarschijnlijk geen of beperkte ervaring. Dan kan het onverstandig zijn om met ze in zee te gaan.

Tip 3. Communicatie is key

Is de Shopify ontwikkelaar duidelijk in communicatie en worden jouw vragen grondig én tijdig beantwoord? Communicatie is een cruciaal onderdeel van elk webontwikkelings project! Duurt het lang voordat er contact wordt opgenomen of je van start kunt met het project? Dan is de kans groot dat het traag loopt gedurende het verdere proces. Dit kan problemen veroorzaken bij strakke deadlines en/of de lanceringsdatum van jouw nieuwe webshop.

Tip 4. Beoordeel het werkproces

Je wilt graag van tevoren weten wat de werkwijze is en hoe het proces eruit ziet. Een paar van de onderwerpen waarover je graag meer zou willen weten;

 • Adviseren ze je over jouw briefing of de inhoud van je opdracht?
 • Maken ze een planning die wordt afgestemd met jou?
 • Maken ze een testomgeving?
 • Mag je feedback geven en wanneer en wat wordt daarmee gedaan?
 • Testen ze het werk voordat ze het opleveren?
 • Hoe vaak communiceren ze met je en hebben ze daarbij hulp van een goede project management tool?

De antwoorden op deze vragen laten zien of er veel projecten zijn gedaan en hoe serieus deze projecten en dus ook jou en jouw bedrijf worden genomen.

Tip 5. Kijk of er een klik is

Stel jezelf de vraag of dit dé Shopify expert is met wie je graag zou willen samenwerken. Het bouwen en ontwikkelen van een webshop kan wat tijd kosten en je zult veel met elkaar communiceren; het is dus van cruciaal belang dat je Shopify ontwikkelaar goed bij jou en je team past.

Tip 6. Vraag naar de kosten

Stem altijd goed te kosten af met jouw toekomstige Shopify Bureau. Als je de inhoud van jouw opdracht al goed in kaart hebt, kun je direct een projectprijs of offerte opvragen met een inschatting van de uren en het uurtarief. Hiermee kun je van tevoren bepalen wat de investering wordt om jouw Shopify website te bouwen of door te ontwikkelen. Heb je de inhoud van je opdracht nog niet goed in kaart, dan zal een goede Shopify ontwikkelaar dit in samenspraak met jou kunnen vormgeven.

Wat kost een Shopify expert.webp

IV. Wat kost een Shopify expert?

Hoewel het één van de meest voorkomende vragen is, is deze vraag het moeilijkst hiet te beantwoorden. Het hangt er echt van af wat je nodig hebt voor lancering of de optimalisatie van jouw webshop. Het is onmogelijk om een specifiek antwoord te geven zonder de details van jouw project te kennen.

Er zijn Shopify bureaus en ontwikkelaars die meer dan 100 euro per uur vragen. Je hebt ze ook voor minder. Laat je daarentegen niet teveel leiden door een uurtarief. Er zijn jonge, onervaren ontwikkelaars die voor een paar tientjes per uur voor je aan het werk gaan. Maar ze doen er vaak langer over en de kwaliteit is vaak slechter. Wed nooit op één paard. Het is nuttig om bij tenminste twee Shopify ontwikkelaars een offerte op te vragen en de prijzen maar ook de kwaliteit en de juiste klik te vergelijken.

Je kan in deze blogpost meer lezen over de kosten van een Shopify Expert.

het-belang-van-ondersteuning-en-marketing-na-lancering.webp

V. Het belang van ondersteuning en marketing ná lancering

Niet alle Shopify ontwikkelaars en bureaus bieden nazorg en ondersteuning aan. Terwijl dit nou juist zo van belang is. Nadat een webshop gelanceerd is, zijn er vaak nog tal van vragen of aanpassingen nodig. Verder is de lancering van een nieuwe Shopify webshop pas de start van de reis, een webshop heeft pas bestaansrecht als er structureel voldoende bezoekers zijn en omzet.

Ondersteuning na de lancering van je Shopify webshop

Hoe goed een website ook is ontworpen en gebouwd, er zullen altijd veranderingen optreden die invloed hebben op de prestaties en functionaliteit. Met de juiste Shopify Expert en ontwikkelaars aan boord, kun je eventuele toekomstige problemen gemakkelijk oplossen. Jouw bedrijf is afhankelijk van een ononderbroken verkeersstroom, dus als je wilt dat jouw merk blijft ontwikkelen, heeft jouw webshop regelmatig updates en doorlopend onderhoud nodig. Reserveer ook hier budget voor.

Marketing van je kersverse Shopify webshop

Ditzelfde geldt voor de marketing van jouw Shopify webshop en jouw aanbod. Is die prachtige Shopify webshop eenmaal gerealiseerd of geoptimaliseerd, hoe bereik je vervolgens op een gerichte manier de juiste doelgroep? Daarom is het van essentieel belang om alleen die Shopify experts te gebruiken die prioriteit geven aan langdurige betrokkenheid bij jou en jouw merk!

VI. In het kort

In deze blogpost delen we alles om je te helpen bij het kiezen van een goede Shopify expert. Deze onderwerpen kwamen aan bod:

 1. De redenen om een Shopify expert in te huren
 2. Wat de werkzaamheden van een Shopify expert zijn
 3. Waar je op moet letten bij het kiezen van een Shopify bureau
 4. Wat de kosten zijn van een Shopify expert
 5. Waarom ondersteuning & marketing zo belangrijk is voor jouw Shopify webshop

Er zijn veel dingen om op te letten bij het kiezen van de juiste Shopify expert of bureau.

Bureau Opklopper specialiseert zich in Shopify en is benieuwd naar jouw vraagstuk. We plannen graag een vrijblijvend gesprek in om kennis te maken, jouw wensen door te nemen en een voorstel te doen.


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp