Home Blog Shopify Plus: Wat is het en waarom hebben grote merken het nodig?
Shopify Plus: Wat is het en waarom hebben grote merken het nodig?
10 minuten leestijd

Shopify Plus: Wat is het en waarom hebben grote merken het nodig?

In dit artikel zullen we de voordelen van Shopify Plus bespreken en de redenen waarom grote merken het nodig hebben om hun e-commerce-activiteiten te laten groeien en te verbeteren. We zullen ook enkele van de meest opvallende functies en tools van het platform bekijken.
Door Simon Albers 29/04/2023

Shopify Plus is een geavanceerde versie van het bekende e-commerceplatform Shopify, speciaal ontworpen voor groeiende en gevestigde bedrijven die op zoek zijn naar schaalbaarheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Het biedt een breed scala aan functies en tools die grote merken nodig hebben om hun online winkels te beheren, zoals aanpasbare check-out, betrouwbare hosting, automatisering, API-toegang en meer.

Shopify bureau Opklopper krijgt regelmatig de vraag van klanten of het nodig is om over te stappen naar Shopify Plus. De grootste barriere voor het overstappen zijn de kosten, want een verhoging van 29 dollar naar 2000 dollar per maand is natuurlijk niet niets. 9 van de 10 keer kunnen we met enige creativiteit de wensen uitvoeren die doorgaans alleen mogelijk (zouden) zijn met Shopify Plus. Mocht je vragen hebben over jouw wensen en of Shopify Plus nodig is, neem dan contact op.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 1. Waarom is Shopify Plus vooral relevant voor grote merken
 2. De voordelen van Shopify Plus voor grote merken
 3. Case studies van grote merken die gebruik maken van Shopify Plus
 4. De functies van Shopify Plus en hoe deze de verkoop kunnen stimuleren
 5. Integraties van derden en apps die beschikbaar zijn op Shopify Plus
 6. Betalings- en verzendopties op Shopify Plus voor grote merken
 7. Marketing en SEO op Shopify Plus voor grote merken

I. Waarom is Shopify Plus vooral relevant voor grote merken?

Hier zijn enkele redenen waarom Shopify Plus met name relevant is voor grote merken:

 • Schaalbaarheid: Shopify Plus biedt de mogelijkheid om te groeien zonder beperkingen. Het platform kan zich aanpassen aan elke omvang van het bedrijf en kan veranderingen in bezoekersaantallen, bestellingen en meer aan.
 • Betrouwbaarheid: Met een uptime van 99,99% en beveiligingsfuncties zoals DDoS-bescherming, is Shopify Plus een betrouwbare keuze voor grote merken die geen downtime of beveiligingsproblemen kunnen veroorloven.
 • Flexibiliteit: Shopify Plus biedt volledige controle over de webshop en de mogelijkheid om aanpassingen te maken om aan de specifieke behoeften van het bedrijf te voldoen.
 • Klantenondersteuning: Shopify Plus biedt toegang tot een toegewijd ondersteuningsteam dat 24/7 beschikbaar is om eventuele vragen of problemen te beantwoorden.
 • Integraties: Met meer dan 6.000 integraties, waaronder met toonaangevende CRM- en ERP-systemen, biedt Shopify Plus uitgebreide mogelijkheden voor grote merken om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren.

Shopify Plus is niet alleen een webshop-platform, maar een complete oplossing voor groeiende en schaalbare bedrijven die het beste uit hun online aanwezigheid willen halen.

II. De voordelen van Shopify Plus voor grote merken

Shopify Plus biedt verschillende voordelen voor grote merken die op zoek zijn naar een geavanceerd en flexibel e-commerce platform. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Schaalbaarheid: Shopify Plus is ontworpen om te schalen met je bedrijf. Of je nu 100 of 100.000 bestellingen per dag verwerkt, Shopify Plus kan het aan.
 • Flexibiliteit: Met Shopify Plus kun je het platform aanpassen aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Je hebt volledige controle over het ontwerp, de functionaliteit en de integraties.
 • Betrouwbaarheid: Shopify Plus biedt 99,99% uptime en is gebouwd op een betrouwbaar en veilig infrastructuur.
 • Ondersteuning: Als Shopify Plus-klant heb je toegang tot 24/7 ondersteuning en een toegewezen succesmanager om je te helpen bij het maximaliseren van je succes op het platform.
 • Multi-channel verkoop: Shopify Plus ondersteunt naadloze integraties met verschillende verkoopkanalen, zoals Amazon, eBay en Instagram, waardoor het gemakkelijk wordt om je producten op meerdere platforms te verkopen.

Met deze voordelen in gedachten is het geen verrassing dat grote merken zoals Tesla, Nestle en Heinz hebben gekozen voor Shopify Plus als hun e-commerce platform. In het volgende hoofdstuk gaan we dieper in op hoe deze merken Shopify Plus gebruiken om hun e-commerce business te laten groeien.

III. Case studies van grote merken die gebruik maken van Shopify Plus

We hebben drie sterke cases van grote merken dat gebruik maakt van Shopify Plus op een rij gezet.

Case Study 1: Gymshark

Shopify webshop Gymshark.webp Gymshark is een Britse fitnesskledingmerk dat snel is uitgegroeid tot een internationale speler. Ze hebben meer dan 15 miljoen volgers op social media. Gymshark koos voor Shopify Plus omdat het platform hun snelle groei ondersteunde, waardoor ze snel nieuwe landen en valuta konden toevoegen en hun klanten een naadloze ervaring konden bieden. Met behulp van de Shopify Plus-technologie kon Gymshark zijn online aanwezigheid uitbreiden, nieuwe verkoopkanalen verkennen en geavanceerde functies zoals meertalige websites en lokale betalingsgateways implementeren.

Case Study 2: Nestle Nespresso

Shopify Plus webshop Nespresso.webp Nespresso is een premium koffiemerk van Nestle. Het merk had een sterke aanwezigheid in de fysieke winkel, maar wilde zijn online verkoop uitbreiden. Door Shopify Plus te gebruiken, konden ze hun online aanwezigheid snel opzetten en uitbreiden. Bovendien konden ze met behulp van het platform gepersonaliseerde klantervaringen bieden en hun wereldwijde verkoop en marketinginitiatieven op één centrale locatie beheren.

Case Study 3: Kylie Cosmetics

Shopify Plus Kylie Cosmetics webshop.webp Kylie Cosmetics is een van de meest succesvolle e-commerce beautymerken en werd opgericht door reality-tv-ster Kylie Jenner. Shopify Plus bood het merk de flexibiliteit en schaalbaarheid die het nodig had om zijn snelle groei te ondersteunen en een soepele winkelervaring te bieden aan hun klanten. Het platform stelde Kylie Cosmetics in staat om op maat gemaakte marketing- en verkoopcampagnes uit te voeren, evenals een naadloze klantervaring te bieden via verschillende kanalen, waaronder social media en mobiele apps.

IV. De functies van Shopify Plus en hoe deze de verkoop kunnen stimuleren

Hieronder vind je onze 8 favoriete functies van Shopify Plus die de verkoop van je webshop kunnen stimuleren:

 • Verbeterde check-out: Shopify Plus biedt een snellere, veiligere en naadloze check-out ervaring, die conversie verhoogt en klanten aanspoort om te blijven terugkomen.

 • Multi-currency: Met Shopify Plus kunnen klanten in hun lokale valuta afrekenen, waardoor het voor internationale klanten eenvoudiger wordt om een ​​aankoop te doen.

 • Geavanceerde rapportage: Met Shopify Plus kun je geavanceerde rapporten opstellen om het klantgedrag beter te begrijpen, zodat je gerichte verkoopstrategieën kunt opstellen.

 • Betere API-ondersteuning: De API-ondersteuning van Shopify Plus is beter dan die van het reguliere abonnement van Shopify, waardoor integraties met andere software naadloos verlopen.

 • Verbeterde beveiliging: Shopify Plus biedt extra beveiligingslagen om jouw bedrijf te beschermen tegen fraude en cyberaanvallen.

 • Geavanceerde promoties: Met Shopify Plus kun je gerichte promoties opstellen, zoals korting op basis van klantgedrag, waardoor de kans groter wordt dat klanten aankopen doen.

 • Verbeterde fulfilment: Shopify Plus biedt integratie met geavanceerde fulfilment providers, waardoor je efficiënter kunt werken en klanten sneller kunt bedienen.

 • Geavanceerde klantsegmentatie: Met Shopify Plus kun je klanten segmenteren op basis van hun aankoopgeschiedenis en gedrag, zodat je gerichte marketingcampagnes kunt opstellen.

V. Integraties van derden en apps die beschikbaar zijn op Shopify Plus

Een van de grootste voordelen van Shopify Plus is dat het eenvoudig te integreren is met een groot aantal derde partijen en apps. Deze integraties kunnen retailers helpen om hun verkoop te verhogen, de klantervaring te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

Het belangrijkste verschil tussen Shopify en Shopify Plus is dat Shopify Plus toegang biedt tot extra API's en integratiemogelijkheden die specifiek zijn ontworpen voor grote bedrijven. Dit betekent dat Shopify Plus-gebruikers toegang hebben tot een uitgebreider aanbod van integraties en apps die hen kunnen helpen hun bedrijf te laten groeien en schalen.

Er zijn verschillende apps die alleen beschikbaar zijn binnen Shopify Plus. Hieronder volgt een lijst met vijf van deze apps en een korte beschrijving van hun functies:

 • Launchpad: Deze app helpt je bij het automatiseren van marketingcampagnes, productlanceringen en andere evenementen in je winkel. Je kunt het gebruiken om kortingscodes te maken, producten te verkopen met beperkte oplage en andere promoties te plannen.

 • Script Editor: Deze app biedt meer geavanceerde scripting-functionaliteit dan de standaard Shopify-scripting-taal. Het stelt ontwikkelaars in staat om aangepaste scripts te schrijven om de functionaliteit van de winkel uit te breiden en te automatiseren.

 • Wholesale Channel: Deze app stelt je in staat om een aparte groothandel sectie te maken in je Shopify-winkel, waarbij je speciale prijzen en producten kunt aanbieden aan geregistreerde groothandel klanten.

 • Flow: Met Flow kun je automatische workflows maken om herhalende taken te automatiseren en de efficiëntie van je winkel te verhogen. Het stelt je in staat om taken zoals orderverwerking, voorraadbeheer en klantcommunicatie te automatiseren.

 • Transporter: Met Transporter kun je gegevens importeren en exporteren tussen Shopify-winkels en externe systemen, zoals ERP-software. Het ondersteunt meerdere bestandsformaten en integraties met andere apps en platforms.

Het gebruik van deze apps kan leiden tot efficiëntere processen en een betere gebruikerservaring voor zowel klanten als verkopers.

VII. Marketing en SEO op Shopify Plus voor grote merken

Marketing en SEO spelen een cruciale rol in het succes van elke e-commerce onderneming, vooral voor grote merken. In dit hoofdstuk zullen we enkele van de exclusieve functies van Shopify Plus onderzoeken die specifiek zijn ontworpen om marketing en SEO te verbeteren en hoe deze grote merken kunnen helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

 • Script Editor: Shopify Plus-gebruikers hebben toegang tot de Script Editor-functie, die het mogelijk maakt om op maat gemaakte scripts te maken die de functionaliteit van de webshop kunnen uitbreiden. Dit is handig voor het toevoegen van marketingtools en -widgets aan de webshop.
 • Geavanceerde rapportage: Shopify Plus biedt uitgebreide rapportagefuncties, inclusief conversie-attributie, waarmee marketeers beter kunnen begrijpen welke kanalen en campagnes het meest effectief zijn.
 • Automatische indexatie: Met Shopify Plus worden nieuwe pagina's automatisch geïndexeerd door zoekmachines, wat de SEO-prestaties van de webshop kan verbeteren.
 • Multichannel verkoop: Met Shopify Plus kunnen verkopers hun producten verkopen op verschillende kanalen, zoals Instagram, Facebook en Pinterest. Dit vergroot de zichtbaarheid en het bereik van de webshop, wat kan leiden tot meer verkeer en omzet.
 • Custom checkout: Shopify Plus-gebruikers kunnen hun checkoutpagina's aanpassen, waardoor ze beter kunnen aansluiten bij de merkidentiteit en gebruikerservaring. Dit kan leiden tot hogere conversies en een betere merkbeleving voor klanten.

Hoeveel kost Shopify Plus en wanneer is het verstandig om over te stappen?

De kosten van Shopify Plus zijn hoger dan die van het reguliere Shopify abonnement. Het maandelijkse abonnement start bij $2.000 per maand. Naast het maandelijkse abonnement zijn er ook transactiekosten die variëren van 0,1% tot 0,2%, afhankelijk van het gekozen abonnement.

Het is verstandig om over te gaan op Shopify Plus als je een grote en groeiende e-commerce business hebt met hoge omzetten. Shopify Plus is gericht op bedrijven die meer geavanceerde functies nodig hebben om hun bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en om te schalen. De belangrijkste voordelen van Shopify Plus zijn de mogelijkheid om meer maatwerk te leveren, betere integraties met andere software, meer flexibiliteit en schaalbaarheid, en verbeterde beveiligings- en prestatie-opties.

Het is echter niet aan te raden om direct over te stappen naar Shopify Plus als je net begint met een e-commerce business. In dat geval is het reguliere Shopify abonnement voldoende om te beginnen met verkopen en te groeien. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke behoeften van je bedrijf voordat je beslist of Shopify Plus de juiste keuze is.

Veelgestelde vragen

Wat is Shopify Plus en hoe verschilt het van het reguliere Shopify-abonnement?

Shopify Plus is een geavanceerde versie van het reguliere Shopify-abonnement, gericht op grote bedrijven met hoge verkoopvolumes. Het biedt extra functies, zoals meer aanpassingsmogelijkheden, verbeterde beveiliging en toegang tot exclusieve apps en integraties.

Wat zijn de kosten van Shopify Plus?

De kosten van Shopify Plus zijn niet openbaar beschikbaar en worden aangepast aan de behoeften van elk bedrijf. De prijs is gebaseerd op een maandelijks abonnement en kan variëren afhankelijk van de grootte van de onderneming en de behoeften.

Voor wie is Shopify Plus geschikt?

Shopify Plus is vooral geschikt voor grote bedrijven die hoge verkoopvolumes hebben en die behoefte hebben aan meer aanpassingsmogelijkheden, betere beveiliging en toegang tot exclusieve apps en integraties.

Welke voordelen heeft Shopify Plus voor grote bedrijven?

Shopify Plus biedt verschillende voordelen voor grote bedrijven, zoals meer aanpassingsmogelijkheden, verbeterde beveiliging, toegang tot exclusieve apps en integraties en 24/7 ondersteuning.

Wat zijn de belangrijkste functies van Shopify Plus die verkoop kunnen stimuleren?

Shopify Plus biedt verschillende functies die de verkoop kunnen stimuleren, zoals het aanbieden van gepersonaliseerde korting codes, het toestaan van geavanceerde betaalmethoden, en het verminderen van afreken frustraties voor klanten door de mogelijkheid om snel af te rekenen.

Hoe verschilt het ontwerpen en ontwikkelen van een Shopify Plus-winkel van het reguliere Shopify-abonnement?

Het ontwerpen en ontwikkelen van een Shopify Plus-winkel is vergelijkbaar met die van een regulier Shopify-abonnement, maar er zijn meer aanpassingsmogelijkheden beschikbaar voor grote bedrijven. Shopify Plus biedt ook meer mogelijkheden voor geavanceerde technische integraties en maatwerk.

Wat voor soort integraties van derden en apps zijn beschikbaar op Shopify Plus?

Shopify Plus biedt toegang tot een breed scala aan integraties van derden en apps, waaronder verzend- en fulfilmentdiensten, boekhouding en betalingsverwerking, marketing en SEO tools en nog veel meer.

Wat voor soort ondersteuning is er beschikbaar voor Shopify Plus-gebruikers?

Shopify Plus-gebruikers hebben toegang tot 24/7 ondersteuning via e-mail, telefoon en chat. Bovendien hebben ze toegang tot een toegewijde accountmanager en kunnen ze deelnemen aan exclusieve evenementen en trainingen.

Heb je vragen over Shopify Plus of ben jij klaar om over te stappen naar Shopify Plus? Neem dan contact op met een van onze Shopify experts.


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp