Home Blog Hoeveel Kost Een Shopify Expert?
Hoeveel Kost Een Shopify Expert?
6 minuten leestijd

Hoeveel Kost Een Shopify Expert?

In deze blogpost leggen we uit wat een Shopify expert doet, waar je ze kan vinden en wat de bijkomende kosten zijn.
Door Simon Albers 19/09/2022

Ben je op zoek naar een Shopify expert of bureau om een succesvolle webshop te ontwikkelen? In deze blogpost leggen we je uit waarom je een Shopify expert nodig hebt, en hoeveel het kost.

Why Shopify Expert.webp

Deze onderwerpen komen aan bod:

 1. Waarom heb je een Shopify expert nodig?
 2. Waar hangen de kosten van een Shopify expert vanaf?
 3. Hoeveel kost een Shopify expert?
 4. Waar huur je een Shopify expert in?

I. Waarom heb je een Shopify expert nodig?

Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan online winkelen. Dit komt enerzijds door het gemak en anderzijds door de grote verscheidenheid aan online keuzes. Deze verschuiving van off- naar online, maakt het voor bedrijven essentieel om online aanwezig te zijn. En dé manier om je klanten te bereiken, is het opzetten van een e-commerce winkel.

Shopify is een van de meest toonaangevende e-commerce platforms, die het voor verkopers mogelijk maakt om een online winkel op te richten zonder al te veel technische kennis. Het platform is eenvoudig in gebruik dankzij de verschillende functionaliteiten. Toch raden we het aan om in zee te gaan met een Shopify expert. Op deze manier benut je het volle potentieel van Shopify en bouw je aan een succesvolle webshop.

Officiële Shopify specialisten zijn designers, developers en consultants met uitgebreide ervaring binnen het vakgebied en zijn hiermee door Shopify gekwalificeerd om hun expertise aan te bieden. Ze ondersteunen bij zowel het ontwikkelen van de webshop, het ontwerpen van een design, maar ook bij SEO en marketing.

Shopify experts zijn onder te verdelen in verschillende specialismen en helpen onder andere bij:

Kosten Berekenen Shopify.webp

II. Waar hangen de kosten van een Shopify expert vanaf?

Hoe hoog de kosten van een Shopify specialist zijn, hangen af van een aantal belangrijke factoren:

 1. De complexiteit van het project: Een van de belangrijkste factoren is de complexiteit van het project. Hoe complexer het project, hoe hoger de kosten van een specialist zijn.
 2. Duur van het project: Een andere belangrijke factor is de duur van het project. Een langetermijnproject brengt logischerwijs meer kosten met zich mee, dan een kort project.
 3. Platform: Afhankelijk van waar je de expert inhuurt, verschillen de kosten. Een specialist via de officiële Shopify website is over het algemeen duurder, dan op freelance platforms, zoals Upwork en Fiver. Je kunt ook een Shopify expert inhuren direct inhuren bij bureau Opklopper, ons team is relatief klein en kan daardoor snel schakelen en je ontzorgen in ieder vraagstuk.

III. Hoeveel kost een Shopify expert?

Over het algemeen rekenen de meeste Shopify developers hun tarief op uurbasis. Hoe hoog dit is, hangt af van het expertiseniveau. Gemiddeld gezien beginnen de uurtarieven vanaf €50 en loopt dit op tot €150 voor de meest ervaren professionals. Upwork is een bekend freelance platform waar veel Shopify experts te vinden zijn. De gemiddelde tarieven voor Shopify ontwikkelaars zijn:

 • Beginner: €50 per uur
 • Gemiddeld: €100 per uur
 • Expert: €150 per uur

Er zijn ook veel developers die geen uurtarief, maar een vaste projectprijs rekenen. De prijs die je betaalt voor het ontwikkelen van een Shopify winkel varieert van €2.500 tot €25.000, afhankelijk van de complexiteit. Voor wie liever iemand fulltime in dienst neemt, betaal je volgens Glassdoor gemiddeld €88.000 per jaar aan een Shopify expert.

For Hire Shopify Expert.webp

IV. Waar huur je een Shopify expert in?

Er zijn verschillende platforms waar je Shopify specialisten inhuurt. Wij lichten er een aantal voor je uit:

 1. Shopify: Shopify heeft zelf een marktplaats opgericht voor officiële Shopify experts. Dit zijn gekwalificeerde professionals met uitgebreide ervaring in hun vakgebied.
 2. Upwork: Op Upwork vind je duizenden Shopify specialisten tegen betaalbare tarieven.
 3. TopTal: Dit is een marktplaats waar de top 3% van freelance Shopify developers, experts en consultants op aangesloten zijn die hoogwaardige service bieden.
 4. PeoplePerHour: Een freelance platform waar deskundige Shopify developers, designers, marketeers en consultants op aangesloten zijn tegen betaalbare tarieven.
 5. Clutch.co: Op Clutch.co vind je de best beoordeelde Shopify experts en service providers. Je beoordeelt de experts op basis van achtergelaten reviews.
 6. Freelance.nl: Op Freelance.nl vind je snel en gemakkelijk Nederlandse freelancers, hier zijn onder andere Shopify specialisten te vinden.
 7. Bureau Opklopper: Bureau Opklopper is een Nederlands Shopify bureau dat vanuit het hart van Amsterdam nieuwe Shopify webshops ontwikkeld maar ook ondersteunt in het verbeteren van bestaande webshops.

Wist je dat Bureau Opklopper een team van gekwalificeerde Shopify experts heeft? Met al meer dan 50 jaar ervaring, hebben wij het begin van Shopify nog meegemaakt en al meer dan 1.000 webshops gelanceerd. Onze experts maken jouw webshop succesvol! Simon Albers Opricht bureau Opklopper en Shopify expert

V. Conclusie

Het inhuren van een Shopify specialist helpt je om je webshop zo goed mogelijk in te richten en zo veel mogelijk omzet te behalen. Er zijn verschillende soorten experts op de markt, die verschillende tarieven vragen. Deze tarieven zijn onder andere afhankelijk van de factoren projectomvang, duur en complexiteit.

Veelgestelde Vragen Shopify Expert Kosten.webp

VI. Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Moet ik iemand inhuren om mijn Shopify webshop te bouwen?

Het is aan te raden om een Shopify expert in te huren om een Shopify webshop te laten ontwikkelen. Zeker wanneer je zelf deze technische kennis niet bezit. Een Shopify expert helpt je met een goed werkend design, maar zorgt er ook voor dat je website SEO vriendelijk is ingericht, zodat klanten je kunnen vinden. Daarnaast kan een Shopify expert je ondersteunen bij het aanpassen van de webshop naar jouw wensen en behoeften.

2. Hoeveel kost het om een Shopify developer in te huren?

De kosten van het laten ontwikkelen van een Shopify webshop variëren van €2.000 tot €25000, afhankelijk van de eisen en het maatwerk. Als je een Shopify winkel met beperkte aanpassingen wilt laten ontwikkelen, kan dat al voor €2.000.

3. Hoeveel brengt een Shopify developer in rekening?

Het tarief van een Shopify developer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de eisen, de ervaring van de specialist en het platform waar je de specialist op inhuurt. Op freelance platforms rekenen de meeste developers een uurtarief van €50 tot €100 per uur, afhankelijk van hun expertise.

4. Waar kan ik een ervaren Shopify developer inhuren tegen een betaalbare prijs?

Er zijn veel manieren om een ervaren Shopify developer in te huren. Op freelance platforms, zoals Upwork en Freelance zijn veel Shopify experts te vinden tegen concurrerende tarieven. Ook Shopify zelf biedt een marktplaats van experts aan.

Heb je behoefte aan een Shopify bureau dat het verlengde vormt van jouw bedrijf, hier in Nederland actief is en nieuwe webshops ontwikkeld maar ook bestaande Shopify webshops verbeterd?

Ga dan samen met Shopify ontwikkelaars en designers aan de slag om van jouw webshop een succesvol e-commerce bedrijf te maken. We weten alles over Shopify en denken mee over ieder vraagstuk. Heb je vragen, opmerkingen of zoek je een Shopify expert dat per direct met jou van start kan? Neem dan contact met ons op!


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp