Home
Shopify Migratie
Migratie naar Shopify
Al meer dan 200 webshops gemigreerd naar Shopify

Migratie naar Shopify

Stap je over van WooCommerce, Magento, Lightspeed of Wix of een ander webshop platform naar Shopify? Bureau Opklopper zorgt voor een vlekkeloze overstap naar Shopify.
Bedrijven kiezen bureau Opklopper voor het migreren naar Shopify omdat:
icon
We je volledig ontzorgen, alle data exporteren we en zetten wij om naar bruikbare data voor jouw Shopify omgeving
icon
We zijn snel en efficiënt, door automatiseringsprocessen maken wij de data migratie makkelijk en volledig
icon
We zijn een (relatief) klein team, daardoor zijn we flexibel, zijn de lijntjes kort en staan we altijd voor je klaar

Deze bedrijven huurden een Shopify expert van Opklopper

En we gaan voor een lange termijn samenwerking

Dit is waarom je de migratie naar Shopify aan ons overlaat

Onze Shopify experts staan voor jou klaar

Data experts

Data experts

Je gaat aan de slag met enthousiaste data experts die jou volledig ontzorgen. We hebben ervaring in alle CMS-en: WooCommerce, Magento, Lightspeed of Wix en meer.
 
(H)eerlijke afspraken

(H)eerlijke afspraken

We maken duidelijke afspraken over de oplevering en werkzaamheden, zo kom je nooit voor verassingen te staan.
 
Altijd op tijd

Altijd op tijd

We zijn snel en efficiënt, door automatiseringsprocessen maken wij de data migratie makkelijk en volledig

Veelgestelde vragen over een migratie naar Shopify

We staan voor je klaar

Hoe lang duurt een migratie naar Shopify?
De tijd die nodig is voor een migratie naar Shopify kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van je huidige webshop, de hoeveelheid data die gemigreerd moet worden, en of je maatwerk nodig hebt. Een eenvoudige migratie kan enkele dagen duren, terwijl een complexe migratie enkele weken tot maanden in beslag kan nemen.
Zal mijn SEO-ranking beïnvloed worden door de migratie?
Antwoord: Ja, een migratie kan tijdelijk invloed hebben op je SEO-ranking, maar door zorgvuldig 301-redirects in te stellen voor oude URL's naar de nieuwe Shopify URL's, kun je het verlies aan SEO-waarde minimaliseren en snel herstellen.
Kan ik mijn huidige websiteontwerp behouden bij de overstap naar Shopify?
Shopify biedt veel aanpassingsmogelijkheden en thema's, maar het exact repliceren van je huidige ontwerp kan aanpassingen of de ontwikkeling van een aangepast thema vereisen. Je kunt de algemene look en feel behouden, maar sommige elementen moeten mogelijk worden aangepast om binnen het Shopify-framework te passen.
Hoe migreer ik mijn productdata naar Shopify?
Je kunt productdata naar Shopify migreren door gebruik te maken van CSV-bestanden of door een migratietool van derden te gebruiken die speciaal is ontworpen voor platformmigraties. Het is belangrijk om de data zorgvuldig voor te bereiden en te zorgen dat deze compatibel is met Shopify's datastructuur.
Wat gebeurt er met mijn bestaande klantaccounts en bestelgeschiedenis?
Klantaccounts en bestelgeschiedenis kunnen naar Shopify worden gemigreerd, maar dit vereist vaak speciale aandacht of het gebruik van migratietools. Klanten moeten mogelijk hun wachtwoord opnieuw instellen bij hun eerste bezoek aan de nieuwe site.
Kan ik mijn huidige betalingsgateways behouden?
Shopify ondersteunt veel populaire betalingsgateways, maar de beschikbaarheid kan variëren per land. Je zult moeten controleren of je huidige gateway wordt ondersteund of overwegen over te schakelen naar Shopify Payments of een andere ondersteunde gateway.
Hoe manage ik mijn voorraad tijdens de migratie?
Plan de migratie tijdens een periode van lage activiteit en informeer je klanten over mogelijke onderbrekingen. Je kunt je voorraad beheren door tijdelijke updates te beperken of door de voorraadstatus te synchroniseren zodra de nieuwe Shopify-winkel live gaat.
Hoe zet ik 301-redirects op voor mijn oude URL's?
Shopify stelt je in staat om 301-redirects te creëren via de beheerderinterface of door het importeren van een CSV-bestand met de oude en nieuwe URL's. Dit is cruciaal voor het behoud van SEO-waarde en het voorkomen van 404-fouten.
Moet ik mijn domeinnaam veranderen bij een migratie naar Shopify?
Nee, je kunt je bestaande domeinnaam behouden. Je moet wel de DNS-instellingen aanpassen om je domein naar je nieuwe Shopify-winkel te wijzen.
Wat moet ik doen na de migratie?
Na de migratie moet je je nieuwe Shopify-winkel grondig testen, inclusief de functionaliteit van productpagina's, het afrekenproces, en mobiele responsiviteit. Monitor ook je SEO-ranking en pas indien nodig je marketingstrategieën aan. Informeer je klanten over de verandering en bied ondersteuning waar nodig.

The proof is in the pudding

Dit is wat ondernemers over ons zeggen, vertellen, vinden.

 • foto:Jeff Aanen

  Jeff Aanen

  Oprichter

  Het team van bureau Opklopper is met één woord te omschrijven, fantastisch! Ik heb eerder een aantal bedrijven aangeschreven voor ik bij Bureau Opklopper aanklopte. Vanaf het eerste gesprek met deze vakmensen was ik meteen verkocht! Dankzij de expertise én creativiteit van Simon en Chaia voor zowel mijn logo als website, kan ik mijn bedrijf perfect uit laten blinken tussen alle andere bedrijven. Zij denken van begin tot eind met je mee om jouw bedrijf met een goed fundament online te zetten.

 • foto:Frits Bosschert

  Frits Bosschert

  Oprichter Streeksoft

  Dankzij het professionele advies van de vakbekwame werknemers van Opklopper heb ik mijn website grondig kunnen verbeteren. Door een nieuw logo zag mijn website een stuk professioneler uit. Daarnaast door enkele simpele tips kon ik mijn website beter optimaliseren voor zoekmachines. Ook ondersteunt Opklopper mij met het adverteren op diverse sociale media kanalen. Kortom, een hele fijne partner om mee samen te werken!

 • foto:Marc Paping

  Marc Paping

  Eigenaar

  Veel PR bureaus zijn vooral goed in zichzelf verkopen. Opklopper is een welkome uitzondering! We hadden een duwtje nodig in de verkopen van onze rederij en Simon heeft ons snel geholpen. We kloppen nu regelmatig bij hem aan. Niet omdat we een contract hebben waar we aan vast zitten, maar omdat hij gewoon goed is!

 • foto:Yvon

  In de allereerste plaats is Simon van Opklopper iemand die zich echt met jou en je bedrijf engageert. Hij stippelt een lijn uit die volgens hem goed kan passen bij jouw bedrijf en vervolgens werkt hij consequent die lijn samen met je uit. Simon communiceert heel helder, hij gebruikt geen uitgesleten marketingtaal en is bovendien uitermate prettig in de samenwerking.

 • foto:Sanne van Tongeren

  Sanne van Tongeren

  Oprichter Figura Cultura

  Een succesvolle mediacampagne opzetten zonder budget? In krap twee uur kreeg Simon van Opklopper het voor elkaar om me op het goede spoor te zetten: Hij gaf me een realistisch beeld van de hoeveelheid werk, hielp me mijn weg te vinden op mediakanalen als LinkedIn en Facebook, begeleidde mij één-op-één, gestructureerd en efficiënt in twee Skype-sessies, en zag bovendien nog tijd om feedback te geven op mijn campagnes.

 • foto:Frank Plattel

  Frank Plattel

  Oprichter Laat Je Hacken

  Opklopper is fantastisch. Ze geven altijd goed advies in combinatie met een eigen ongezouten mening. Dit helpt mij met het maken van de juiste keuzes. Daarnaast leer ik veel van ze, omdat er vaak contact is en ze graag meedenken. Dankzij bureau Opklopper hoef ik me geen zorgen meer te maken over de marketing, die is in goede handen!

 • foto:Steve Austen

  Steve Austen

  Voormalig Manager Ramsey Shaffy

  Opklopper bezit het vermogen om de effectiviteit van betrekkelijk kleine organisaties met een heldere doelstelling maar beperkte communicatie, via simpele door de organisatie zélf uit te voeren acties aanzienlijk op te voeren. Hij optimaliseert wat er is en voegt daar voor de hand liggende markten aan toe. Daardoor worden bestaande kanalen ververst en verbeterd, nieuwe marketing middelen toegevoegd zodat per actie de marketing mix beter afgestemd kan worden op het gewenste resultaat.

 • foto:Monic Besemer

  Monic Besemer

  Eigenaar

  Opklopper heeft voor ons 2 websites verbeterd, Pylos59 en Rise of Rosa. Simon geeft duidelijk aan wat kan en wat niet. Heel prettig om mee samen te werken en denkt mee.

 • foto:Adike van der Helm

  Adike van der Helm

  Ecommerce Merchandise & Brand Manager Bamboosa

  Opklopper is een fijne partij om mee samen te werken voor het maken voor het bouwen van je nieuwe website. De samenwerking verliep snel en soepel met veel persoonlijk contact en betrokkenheid gedurende het gehele proces. Simon denkt mee wat het beste bij je past en is een plezier om mee te werken!

 • foto:Dirk Vermeulen

  Dirk Vermeulen

  Partner Duxly

  Hele fijne samenwerking met Simon en zijn team. Ze weten precies wat de (on)mogelijkheden zijn qua design en de haalbaarheid ervan. Verder hebben ze met het projectmanagement ook hun zaakjes op orde. Een fijne partner!

 • foto:James May

  James May

  Property Manager at Eagle One Ltd

  The Opklopper team created a UK based e-commerce website for me. Despite me communicating exclusively in English they were able to quickly and therefore cost effectively build a brilliant platform that has since allowed me to take my business to a new level. The most impressive part of the process was their ability to immediately grasp the operational requirements of my business and implement the right tools to suit. It's very rare that external agencies truly understand the operational needs of a business but they nailed it first time. Bedankt!

 • foto:Gijs Pouwels

  Gijs Pouwels

  Creative/Director

  Toppers, die Opkloppers! Stampten voor ons binnen no-time een custom webapplicatie uit de grond, strakker dan we zelf hadden bedacht. Enthousiaste, persoonlijke en hands-on samenwerking. Koffie met Simon is sowieso gezellig, maar mis vooral de kerstborrel niet!

 • foto:Cody Reid-Dodick

  Cody Reid-Dodick

  Co-Owner, Good Beans

  Opklopper built a really well-designed, easy-to-use Shopify website for our DTC brand. The team is a joy to work with -- attentive, motivated, and accommodating. Highly recommended if you're in need of a clean, high-quality Shopify webshop!

 • foto:Martijn Hermans

  Martijn Hermans

  Partner bij Higuita

  A good partner to spar with, always having a fitting solution in mind. Keeps a clear overview of what needs to be done, and knows how to manage it towards a successful go-live.

 • foto:Ellen Sijm

  Ellen Sijm

  Freelance make-up artist & hairstylist

  Ik ben visagist en haarstylist, en Simon  heeft voor mij mijn website gebouwd.

  Simon is super fijn om mee te werken; hij reageert snel, denkt mee, komt met ideeën, hield mij op de hoogte van het proces en de website was in no time in de lucht.

  En, niet onbelangrijk; ik haal voor mij perfecte klanten binnen met de website.

  Dank Simon!

 • foto:Dmitry Pekov

  Dmitry Pekov

  Marketeer

  Een van de weinige écht kundige bureaus in Nederland die Shopify goed kennen en niet bang zijn om de grenzen ervan op te rekken. Beveel ze van harte aan!

 • foto:Lara de Koning

  Lara de Koning

  Country Manager Movelo

  Lekker pragmatisch, super snel en echt goed! Fijne partij om mee te werken voor je website of webshop. Persoonlijk contact was ook erg prettig samenwerken, top!

 • foto:Chris Van de Graaf

  Chris Van de Graaf

  VP of Sales Formitable

  Super fijn bureau dat me voor een zeer mooie prijs / kwaliteit heeft geholpen met mijn website voor mijn Limoncello merk!

01
/
18

Binnen 48 uur reactie, anders trakteren we op taart!

Wat is jouw lievelingstaart?

Simon Abers

“Hallo, ik ben Simon Albers, de oprichter van bureau Opklopper. Samen met mijn team van designers, ontwikkelaars en marketeers help ik ondernemers en bedrijven beslag te leggen op de markt.

Ik bel je terug

Migratie Proces naar Shopify

Stapsgewijs Stap Je Over

icon for 1. Platform & Data Analyse

1. Platform & Data Analyse

We analyseren je huidige e-commerce omgeving: zoals de versie, data (producten, klanten, bestellingen, etc.), thema's en functionaliteiten je wilt overzetten.

icon for 2. Shopify fundament

2. Shopify fundament

We bepalen je Shopify-structuur: we bepalen de inrichting van de Shopify webshop, inclusief de indeling van producten, collecties en de algemene site-architectuur.

icon for 3. Data Migratie naar Shopify

3. Data Migratie naar Shopify

Datamigratie naar Shopify: We exporteren de data van je huidige omgeving en importeren de productgegevens, inclusief beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, en voorraadinformatie naar Shopify. Vervolgens migreren we klant- en bestelgegevens. Afsluitend zetten we content over zoals tekst en beeld.

icon for 4. SEO en URL-redirects

4. SEO en URL-redirects

Behoud SEO-waarde: We zetten 301-redirects op voor alle oude URL's naar de nieuwe Shopify URL's om de SEO-waarde te behouden en  404-fouten te voorkomen.

icon for 5. Functionaliteiten en Integraties

5. Functionaliteiten en Integraties

We installeren apps en integraties: we vervangen de extensies van je huidige webshop met vergelijkbare Shopify-apps om de benodigde functionaliteit te behouden.

icon for 6. Thema aanpassingen

6. Thema aanpassingen

We passen je Shopify thema aan: we maken aanpassingen in je Shopify-thema zodat het overeenkomt met de huidige webshop. We zorgen dat de merkidentiteit en gewenste gebruikerservaring gelijk blijft of verbeterd.

icon for 7. Testen

7. Testen

We doen een grondige test: We controleren of alle data correct is overgezet, we testen de functionaliteit van de website, inclusief betalingsverwerking, verzendinstellingen en mobiele responsiviteit.

icon for 8. Shopify Lancering

8. Shopify Lancering

We lanceren de Shopify webshop: Nadat we ervoor gezorgd hebben dat alles naar behoren werkt, wijzigen we de DNS-instellingen om je domein naar je nieuwe Shopify-winkel te verwijzen.

icon for 9. Post-migratie Aftercare

9. Post-migratie Aftercare

We monitoren de winkelprestaties: We houden de prestaties van je winkel in de gaten, inclusief verkeer, conversieratio's en eventuele foutmeldingen of problemen die klanten ervaren.

Klaar voor de zoete inval?

Wacht niet langer! We garanderen een reactie binnen 2 werkdagen.
Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!
Contact
Over Ons
Shopify
Blog

© 2024 Opklopper | Alle rechten voorbehouden