Home
Migratie van Prestashop naar Shopify
Google G logo
4.7
Gebaseerd op 30 reviews
"Hele fijne samenwerking met Simon en zijn team. Ze weten precies wat de (on)mogelijkheden zijn qua design en de haalbaarheid ervan. Verder hebben ze met het projectmanagement ook hun zaakjes op orde. Een fijne partner!"
Dirk Vermeulen
Eigenaar Duxly
Migratie van Prestashop naar Shopify
Regelt de overstap van Prestashop naar Shopify zonder kopzorgen

Migratie van Prestashop naar Shopify

Klaar voor de overstap van Prestashop naar Shopify? Met de ervaring van bureau Opklopper gaan we voor een moeiteloze overgang van je verouderde systeem naar de voorsprong die je verdient .
Bedrijven kiezen bureau Opklopper voor de migratie van Prestashop naar Shopify omdat:
icon
We je volledig ontzorgen, alle Prestashop informatie exporteren we & zetten wij om naar bruikbare data voor jouw nieuwe Shopify webshop
icon
We zijn snel en efficiënt, door automatiseringsprocessen maken wij de Prestashop datamigratie makkelijk & volledig
icon
We zijn een (relatief) klein team, daardoor zijn we flexibel, zijn de lijntjes kort en staan we altijd voor je klaar

Dit is waarom je bureau Opklopper kiest

Ga vandaag nog voor de overstap van Prestashop naar Shopify

Prestashop migratie experts

Prestashop migratie experts

Onze ontwikkelaars en data experts hebben ervaring met Prestashop en zijn Shopify experts.

(H)eerlijke afspraken

(H)eerlijke afspraken

We stellen een duidelijke briefing op, gaan voor duidelijke verwachtingen en werken met op projectprijs basis waardoor je niet voor verassingen komt te staan.

We voelen de deadline

We voelen de deadline

De migratie van jouw Prestashop webshop plannen we op het juiste moment, we werken snel en voelen de urgentie van een deadline (zelfs meer dan jij).

Deze bedrijven & ondernemers gingen je voor

En wij zijn trots op het resultaat

The proof is in the pudding

Dit is wat ondernemers over ons zeggen, vertellen, vinden.

 • foto:Jeff Aanen

  Jeff Aanen

  Oprichter

  Het team van bureau Opklopper is met één woord te omschrijven, fantastisch! Ik heb eerder een aantal bedrijven aangeschreven voor ik bij Bureau Opklopper aanklopte. Vanaf het eerste gesprek met deze vakmensen was ik meteen verkocht! Dankzij de expertise én creativiteit van Simon en Chaia voor zowel mijn logo als website, kan ik mijn bedrijf perfect uit laten blinken tussen alle andere bedrijven. Zij denken van begin tot eind met je mee om jouw bedrijf met een goed fundament online te zetten.

 • foto:Frits Bosschert

  Frits Bosschert

  Oprichter Streeksoft

  Dankzij het professionele advies van de vakbekwame werknemers van Opklopper heb ik mijn website grondig kunnen verbeteren. Door een nieuw logo zag mijn website een stuk professioneler uit. Daarnaast door enkele simpele tips kon ik mijn website beter optimaliseren voor zoekmachines. Ook ondersteunt Opklopper mij met het adverteren op diverse sociale media kanalen. Kortom, een hele fijne partner om mee samen te werken!

 • foto:Marc Paping

  Marc Paping

  Eigenaar

  Veel PR bureaus zijn vooral goed in zichzelf verkopen. Opklopper is een welkome uitzondering! We hadden een duwtje nodig in de verkopen van onze rederij en Simon heeft ons snel geholpen. We kloppen nu regelmatig bij hem aan. Niet omdat we een contract hebben waar we aan vast zitten, maar omdat hij gewoon goed is!

 • foto:Yvon

  In de allereerste plaats is Simon van Opklopper iemand die zich echt met jou en je bedrijf engageert. Hij stippelt een lijn uit die volgens hem goed kan passen bij jouw bedrijf en vervolgens werkt hij consequent die lijn samen met je uit. Simon communiceert heel helder, hij gebruikt geen uitgesleten marketingtaal en is bovendien uitermate prettig in de samenwerking.

 • foto:Sanne van Tongeren

  Sanne van Tongeren

  Oprichter Figura Cultura

  Een succesvolle mediacampagne opzetten zonder budget? In krap twee uur kreeg Simon van Opklopper het voor elkaar om me op het goede spoor te zetten: Hij gaf me een realistisch beeld van de hoeveelheid werk, hielp me mijn weg te vinden op mediakanalen als LinkedIn en Facebook, begeleidde mij één-op-één, gestructureerd en efficiënt in twee Skype-sessies, en zag bovendien nog tijd om feedback te geven op mijn campagnes.

 • foto:Frank Plattel

  Frank Plattel

  Oprichter Laat Je Hacken

  Opklopper is fantastisch. Ze geven altijd goed advies in combinatie met een eigen ongezouten mening. Dit helpt mij met het maken van de juiste keuzes. Daarnaast leer ik veel van ze, omdat er vaak contact is en ze graag meedenken. Dankzij bureau Opklopper hoef ik me geen zorgen meer te maken over de marketing, die is in goede handen!

 • foto:Steve Austen

  Steve Austen

  Voormalig Manager Ramsey Shaffy

  Opklopper bezit het vermogen om de effectiviteit van betrekkelijk kleine organisaties met een heldere doelstelling maar beperkte communicatie, via simpele door de organisatie zélf uit te voeren acties aanzienlijk op te voeren. Hij optimaliseert wat er is en voegt daar voor de hand liggende markten aan toe. Daardoor worden bestaande kanalen ververst en verbeterd, nieuwe marketing middelen toegevoegd zodat per actie de marketing mix beter afgestemd kan worden op het gewenste resultaat.

 • foto:Monic Besemer

  Monic Besemer

  Eigenaar

  Opklopper heeft voor ons 2 websites verbeterd, Pylos59 en Rise of Rosa. Simon geeft duidelijk aan wat kan en wat niet. Heel prettig om mee samen te werken en denkt mee.

 • foto:Adike van der Helm

  Adike van der Helm

  Ecommerce Merchandise & Brand Manager Bamboosa

  Opklopper is een fijne partij om mee samen te werken voor het maken voor het bouwen van je nieuwe website. De samenwerking verliep snel en soepel met veel persoonlijk contact en betrokkenheid gedurende het gehele proces. Simon denkt mee wat het beste bij je past en is een plezier om mee te werken!

 • foto:Dirk Vermeulen

  Dirk Vermeulen

  Partner Duxly

  Hele fijne samenwerking met Simon en zijn team. Ze weten precies wat de (on)mogelijkheden zijn qua design en de haalbaarheid ervan. Verder hebben ze met het projectmanagement ook hun zaakjes op orde. Een fijne partner!

 • foto:James May

  James May

  Property Manager at Eagle One Ltd

  The Opklopper team created a UK based e-commerce website for me. Despite me communicating exclusively in English they were able to quickly and therefore cost effectively build a brilliant platform that has since allowed me to take my business to a new level. The most impressive part of the process was their ability to immediately grasp the operational requirements of my business and implement the right tools to suit. It's very rare that external agencies truly understand the operational needs of a business but they nailed it first time. Bedankt!

 • foto:Gijs Pouwels

  Gijs Pouwels

  Creative/Director

  Toppers, die Opkloppers! Stampten voor ons binnen no-time een custom webapplicatie uit de grond, strakker dan we zelf hadden bedacht. Enthousiaste, persoonlijke en hands-on samenwerking. Koffie met Simon is sowieso gezellig, maar mis vooral de kerstborrel niet!

 • foto:Cody Reid-Dodick

  Cody Reid-Dodick

  Co-Owner, Good Beans

  Opklopper built a really well-designed, easy-to-use Shopify website for our DTC brand. The team is a joy to work with -- attentive, motivated, and accommodating. Highly recommended if you're in need of a clean, high-quality Shopify webshop!

 • foto:Martijn Hermans

  Martijn Hermans

  Partner bij Higuita

  A good partner to spar with, always having a fitting solution in mind. Keeps a clear overview of what needs to be done, and knows how to manage it towards a successful go-live.

 • foto:Ellen Sijm

  Ellen Sijm

  Freelance make-up artist & hairstylist

  Ik ben visagist en haarstylist, en Simon  heeft voor mij mijn website gebouwd.

  Simon is super fijn om mee te werken; hij reageert snel, denkt mee, komt met ideeën, hield mij op de hoogte van het proces en de website was in no time in de lucht.

  En, niet onbelangrijk; ik haal voor mij perfecte klanten binnen met de website.

  Dank Simon!

 • foto:Dmitry Pekov

  Dmitry Pekov

  Marketeer

  Een van de weinige écht kundige bureaus in Nederland die Shopify goed kennen en niet bang zijn om de grenzen ervan op te rekken. Beveel ze van harte aan!

 • foto:Lara de Koning

  Lara de Koning

  Country Manager Movelo

  Lekker pragmatisch, super snel en echt goed! Fijne partij om mee te werken voor je website of webshop. Persoonlijk contact was ook erg prettig samenwerken, top!

 • foto:Chris Van de Graaf

  Chris Van de Graaf

  VP of Sales Formitable

  Super fijn bureau dat me voor een zeer mooie prijs / kwaliteit heeft geholpen met mijn website voor mijn Limoncello merk!

01
/
18

Veelgestelde vragen over de migratie van Prestashop naar Shopify

We zetten de belangrijkste antwoorden op een rij

Wat zijn de belangrijkste redenen om van PrestaShop naar Shopify te migreren?
Winkeliers kiezen voor Shopify vanwege het gebruiksgemak, de robuuste e-commerce functies, de betrouwbare hosting, uitstekende klantenservice, en de brede reeks aan integraties met derde partijen. Shopify biedt ook een meer gestroomlijnde gebruikerservaring en vereist minder technische kennis dan PrestaShop.
Kan ik mijn productgegevens, klantgegevens en bestelgeschiedenis migreren?
Ja, je kunt deze gegevens migreren. Er zijn verschillende tools en diensten beschikbaar die de migratie van productgegevens, klantgegevens, en bestelgeschiedenis van PrestaShop naar Shopify ondersteunen. Het is belangrijk om te controleren of alle velden correct zijn gemigreerd en om eventuele aanpassingen handmatig te doen.
Hoe lang duurt een migratie gewoonlijk?
De duur van de migratie hangt af van de omvang van de te migreren gegevens en de complexiteit van de winkel. Een eenvoudige migratie kan binnen enkele uren tot een dag worden voltooid, terwijl complexere migraties enkele dagen tot weken in beslag kunnen nemen.
Zijn mijn SEO-rankings en -instellingen overdraagbaar naar Shopify?
Terwijl directe SEO-instellingen zoals meta-titels en beschrijvingen overdraagbaar zijn, vereist het behoud van SEO-ranking een zorgvuldige planning. Dit omvat het instellen van 301-redirects voor alle bestaande URL's naar hun nieuwe Shopify-equivalenten om de link equity te behouden.
Wat gebeurt er met mijn huidige thema/design?
Shopify gebruikt een ander themasysteem dan PrestaShop, dus je huidige ontwerp kan niet direct worden overgezet. Je zult een nieuw thema moeten kiezen uit de Shopify Theme Store of een aangepast thema laten ontwikkelen dat overeenkomt met je huidige design.
Kan ik mijn bestaande betaalmethoden behouden?
Shopify ondersteunt een breed scala aan betaalmethoden, waaronder veel van de populaire opties die in PrestaShop beschikbaar zijn. Het is mogelijk dat sommige specifieke betaalmethoden niet direct worden ondersteund, maar er zijn vaak alternatieven of integraties beschikbaar via Shopify's App Store.
Wat gebeurt er met mijn bestaande plugins en modules?
Net als bij thema's, kunnen bestaande PrestaShop modules niet direct naar Shopify worden overgezet. Je zult vergelijkbare apps moeten vinden in de Shopify App Store of maatwerkoplossingen moeten ontwikkelen.
Hoe zit het met de kosten van Shopify vergeleken met PrestaShop?
Shopify hanteert een maandelijks abonnementsmodel, terwijl PrestaShop gratis te downloaden is maar kosten met zich mee kan brengen voor webhosting, modules, thema's en technische ondersteuning. De totale kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van je winkel en de Shopify-abonnementsopties die je kiest.
Biedt Shopify ondersteuning tijdens de migratie?
Shopify biedt diverse ondersteuningsbronnen, waaronder documentatie, tutorials, en klantenservice. Voor complexe migraties kun je ook een Shopify Expert inhuren voor gespecialiseerde hulp.
Hoe kan ik mijn winkel testen op Shopify voordat ik live ga?
Shopify biedt een ontwikkelomgeving waarmee je je nieuwe winkel kunt opbouwen en testen voordat je live gaat. Het is belangrijk om alle aspecten van je winkel, inclusief navigatie, betaalprocessen, en mobiele responsiviteit, grondig te testen.

Binnen 48 uur reactie, anders trakteren we op taart!

Wat is jouw lievelingstaart?

Simon Abers

“Hallo, ik ben Simon Albers, de oprichter van bureau Opklopper. Samen met mijn team van designers, ontwikkelaars en marketeers help ik ondernemers en bedrijven beslag te leggen op de markt.

Ik bel je terug

Migratie proces van Prestashop naar Shopify

We verzorgen de overstap van A tot Z

icon for 1. Prestashop Analyse

1. Prestashop Analyse

We analyseren de huidige Prestashop-omgeving: zoals de versie, data (producten, klanten, bestellingen, etc.), thema's en functionaliteiten je wilt overzetten.

icon for 2. Shopify basis

2. Shopify basis

We bepalen je Shopify-structuur: we bepalen de inrichting van de Shopify webshop, inclusief de indeling van producten, collecties en de algemene site-architectuur.

icon for 3. Data Migratie

3. Data Migratie

Datamigratie naar Shopify: We exporteren de Prestashop data en importeren de productgegevens, inclusief beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, en voorraadinformatie naar Shopify. Vervolgens migreren we klant- en bestelgegevens. Afsluitend zetten we content over zoals tekst en beeld.

icon for 4. SEO en URL-redirects

4. SEO en URL-redirects

Behoud SEO-waarde: We zetten 301-redirects op voor alle oude URL's naar de nieuwe Shopify URL's om de SEO-waarde te behouden en  404-fouten te voorkomen.

icon for 5. Functionaliteiten en Integraties

5. Functionaliteiten en Integraties

We installeren apps en integraties: we vervangen Prestashop-extensies met vergelijkbare Shopify-apps om de benodigde functionaliteit te behouden.

icon for 6. Thema aanpassingen

6. Thema aanpassingen

We passen je Shopify thema aan: we maken aanpassingen in je Shopify-thema zodat het overeenkomt met de huidige Prestashop omgeving. We zorgen dat de merkidentiteit en gewenste gebruikerservaring gelijk blijft of verbeterd.

icon for 7. Testen

7. Testen

We doen een grondige test: We controleren of alle data correct is overgezet, we testen de functionaliteit van de website, inclusief betalingsverwerking, verzendinstellingen en mobiele responsiviteit.

icon for 8. Shopify lancering

8. Shopify lancering

We lanceren de Shopify webshop: Nadat we ervoor gezorgd hebben dat alles naar behoren werkt, wijzigen we de DNS-instellingen om je domein naar je nieuwe Shopify-winkel te verwijzen.

icon for 9. Post-migratie Ondersteuning

9. Post-migratie Ondersteuning

We monitoren de winkelprestaties: We houden de prestaties van je winkel in de gaten, inclusief verkeer, conversieratio's en eventuele foutmeldingen of problemen die klanten ervaren.

Klaar voor de zoete inval?

Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.
Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!
Contact
Over Ons
Shopify
Blog

© 2024 Opklopper | Alle rechten voorbehouden