Home
Migratie van Lightspeed naar Shopify
Google G logo
4.7
Gebaseerd op 30 reviews
"Hele fijne samenwerking met Simon en zijn team. Ze weten precies wat de (on)mogelijkheden zijn qua design en de haalbaarheid ervan. Verder hebben ze met het projectmanagement ook hun zaakjes op orde. Een fijne partner!"
Dirk Vermeulen
Eigenaar Duxly
Migratie van Lightspeed naar Shopify
Al meer dan 10.000.000 regels Lightspeed data gemigreerd naar Shopify

Migratie van Lightspeed naar Shopify

Stap je over van Lightspeed naar Shopify en wil je jouw klant-, order-, product- en bestelgeschiedenis data overzetten naar jouw nieuwe Shopify webshop? Bureau Opklopper verzorgt de volledige dataverrijking en migratie.
Bedrijven kiezen bureau Opklopper voor de datamigratie van Lightspeed naar Shopify omdat:
icon
We je volledig ontzorgen, alle data uit Lightspeed exporteren we en zetten wij om naar bruikbare data voor jouw nieuwe Shopify webshop
icon
We zijn snel en efficiënt, door automatiseringsprocessen maken wij de Lightspeed datamigratie makkelijk & volledig
icon
We zijn een (relatief) klein team van data experts, daardoor zijn we flexibel, zijn de lijntjes kort en staan we altijd voor je klaar

Deze bedrijven & ondernemers gingen je voor

En wij zijn trots op het resultaat

The proof is in the pudding

Dit is wat ondernemers over ons zeggen, vertellen, vinden.

 • foto:Jeff Aanen

  Jeff Aanen

  Oprichter

  Het team van bureau Opklopper is met één woord te omschrijven, fantastisch! Ik heb eerder een aantal bedrijven aangeschreven voor ik bij Bureau Opklopper aanklopte. Vanaf het eerste gesprek met deze vakmensen was ik meteen verkocht! Dankzij de expertise én creativiteit van Simon en Chaia voor zowel mijn logo als website, kan ik mijn bedrijf perfect uit laten blinken tussen alle andere bedrijven. Zij denken van begin tot eind met je mee om jouw bedrijf met een goed fundament online te zetten.

 • foto:Frits Bosschert

  Frits Bosschert

  Oprichter Streeksoft

  Dankzij het professionele advies van de vakbekwame werknemers van Opklopper heb ik mijn website grondig kunnen verbeteren. Door een nieuw logo zag mijn website een stuk professioneler uit. Daarnaast door enkele simpele tips kon ik mijn website beter optimaliseren voor zoekmachines. Ook ondersteunt Opklopper mij met het adverteren op diverse sociale media kanalen. Kortom, een hele fijne partner om mee samen te werken!

 • foto:Marc Paping

  Marc Paping

  Eigenaar

  Veel PR bureaus zijn vooral goed in zichzelf verkopen. Opklopper is een welkome uitzondering! We hadden een duwtje nodig in de verkopen van onze rederij en Simon heeft ons snel geholpen. We kloppen nu regelmatig bij hem aan. Niet omdat we een contract hebben waar we aan vast zitten, maar omdat hij gewoon goed is!

 • foto:Yvon

  In de allereerste plaats is Simon van Opklopper iemand die zich echt met jou en je bedrijf engageert. Hij stippelt een lijn uit die volgens hem goed kan passen bij jouw bedrijf en vervolgens werkt hij consequent die lijn samen met je uit. Simon communiceert heel helder, hij gebruikt geen uitgesleten marketingtaal en is bovendien uitermate prettig in de samenwerking.

 • foto:Sanne van Tongeren

  Sanne van Tongeren

  Oprichter Figura Cultura

  Een succesvolle mediacampagne opzetten zonder budget? In krap twee uur kreeg Simon van Opklopper het voor elkaar om me op het goede spoor te zetten: Hij gaf me een realistisch beeld van de hoeveelheid werk, hielp me mijn weg te vinden op mediakanalen als LinkedIn en Facebook, begeleidde mij één-op-één, gestructureerd en efficiënt in twee Skype-sessies, en zag bovendien nog tijd om feedback te geven op mijn campagnes.

 • foto:Frank Plattel

  Frank Plattel

  Oprichter Laat Je Hacken

  Opklopper is fantastisch. Ze geven altijd goed advies in combinatie met een eigen ongezouten mening. Dit helpt mij met het maken van de juiste keuzes. Daarnaast leer ik veel van ze, omdat er vaak contact is en ze graag meedenken. Dankzij bureau Opklopper hoef ik me geen zorgen meer te maken over de marketing, die is in goede handen!

 • foto:Steve Austen

  Steve Austen

  Voormalig Manager Ramsey Shaffy

  Opklopper bezit het vermogen om de effectiviteit van betrekkelijk kleine organisaties met een heldere doelstelling maar beperkte communicatie, via simpele door de organisatie zélf uit te voeren acties aanzienlijk op te voeren. Hij optimaliseert wat er is en voegt daar voor de hand liggende markten aan toe. Daardoor worden bestaande kanalen ververst en verbeterd, nieuwe marketing middelen toegevoegd zodat per actie de marketing mix beter afgestemd kan worden op het gewenste resultaat.

 • foto:Monic Besemer

  Monic Besemer

  Eigenaar

  Opklopper heeft voor ons 2 websites verbeterd, Pylos59 en Rise of Rosa. Simon geeft duidelijk aan wat kan en wat niet. Heel prettig om mee samen te werken en denkt mee.

 • foto:Adike van der Helm

  Adike van der Helm

  Ecommerce Merchandise & Brand Manager Bamboosa

  Opklopper is een fijne partij om mee samen te werken voor het maken voor het bouwen van je nieuwe website. De samenwerking verliep snel en soepel met veel persoonlijk contact en betrokkenheid gedurende het gehele proces. Simon denkt mee wat het beste bij je past en is een plezier om mee te werken!

 • foto:Dirk Vermeulen

  Dirk Vermeulen

  Partner Duxly

  Hele fijne samenwerking met Simon en zijn team. Ze weten precies wat de (on)mogelijkheden zijn qua design en de haalbaarheid ervan. Verder hebben ze met het projectmanagement ook hun zaakjes op orde. Een fijne partner!

 • foto:James May

  James May

  Property Manager at Eagle One Ltd

  The Opklopper team created a UK based e-commerce website for me. Despite me communicating exclusively in English they were able to quickly and therefore cost effectively build a brilliant platform that has since allowed me to take my business to a new level. The most impressive part of the process was their ability to immediately grasp the operational requirements of my business and implement the right tools to suit. It's very rare that external agencies truly understand the operational needs of a business but they nailed it first time. Bedankt!

 • foto:Gijs Pouwels

  Gijs Pouwels

  Creative/Director

  Toppers, die Opkloppers! Stampten voor ons binnen no-time een custom webapplicatie uit de grond, strakker dan we zelf hadden bedacht. Enthousiaste, persoonlijke en hands-on samenwerking. Koffie met Simon is sowieso gezellig, maar mis vooral de kerstborrel niet!

 • foto:Cody Reid-Dodick

  Cody Reid-Dodick

  Co-Owner, Good Beans

  Opklopper built a really well-designed, easy-to-use Shopify website for our DTC brand. The team is a joy to work with -- attentive, motivated, and accommodating. Highly recommended if you're in need of a clean, high-quality Shopify webshop!

 • foto:Martijn Hermans

  Martijn Hermans

  Partner bij Higuita

  A good partner to spar with, always having a fitting solution in mind. Keeps a clear overview of what needs to be done, and knows how to manage it towards a successful go-live.

 • foto:Ellen Sijm

  Ellen Sijm

  Freelance make-up artist & hairstylist

  Ik ben visagist en haarstylist, en Simon  heeft voor mij mijn website gebouwd.

  Simon is super fijn om mee te werken; hij reageert snel, denkt mee, komt met ideeën, hield mij op de hoogte van het proces en de website was in no time in de lucht.

  En, niet onbelangrijk; ik haal voor mij perfecte klanten binnen met de website.

  Dank Simon!

 • foto:Dmitry Pekov

  Dmitry Pekov

  Marketeer

  Een van de weinige écht kundige bureaus in Nederland die Shopify goed kennen en niet bang zijn om de grenzen ervan op te rekken. Beveel ze van harte aan!

 • foto:Lara de Koning

  Lara de Koning

  Country Manager Movelo

  Lekker pragmatisch, super snel en echt goed! Fijne partij om mee te werken voor je website of webshop. Persoonlijk contact was ook erg prettig samenwerken, top!

 • foto:Chris Van de Graaf

  Chris Van de Graaf

  VP of Sales Formitable

  Super fijn bureau dat me voor een zeer mooie prijs / kwaliteit heeft geholpen met mijn website voor mijn Limoncello merk!

01
/
18

Binnen 48 uur reactie, anders trakteren we op taart!

Wat is jouw lievelingstaart?

Simon Abers

“Hallo, ik ben Simon Albers, de oprichter van bureau Opklopper. Samen met mijn team van designers, ontwikkelaars en marketeers help ik ondernemers en bedrijven beslag te leggen op de markt.

Ik bel je terug

Veelgestelde vragen over Lightspeed

We delen je de antwoorden

Wat is Lightspeed en voor wie is het bedoeld?
Lightspeed is een cloudgebaseerd verkoopplatform dat oplossingen biedt voor zowel fysieke als online winkels, met een sterke focus op retail, horeca, en e-commerce. Het is bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven die een geïntegreerde oplossing zoeken voor hun inventarisbeheer, verkooppunt (POS), e-commerce, en klantrelatiebeheer (CRM).
Hoe verschilt Lightspeed van Shopify?
Hoewel zowel Lightspeed als Shopify e-commerce platformen zijn, ligt de focus van Lightspeed meer op het bieden van een uitgebreide POS-oplossing voor fysieke winkels naast zijn e-commerce mogelijkheden, terwijl Shopify zich primair richt op e-commerce met sterke online verkoop- en marketingtools. Lightspeed biedt ook specifieke functionaliteiten voor bepaalde sectoren zoals restaurants en golfbanen.
Waarom zou een bedrijf overwegen te migreren van Lightspeed naar Shopify?
Een bedrijf kan overwegen te migreren naar Shopify voor zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide e-commerce functionaliteiten, grotere aanpasbaarheid van de webshop, en een breed scala aan apps en integraties. Shopify kan ook aantrekkelijker zijn voor bedrijven die zich meer richten op online verkoop.
Wat zijn de belangrijkste uitdagingen bij het migreren van Lightspeed naar Shopify?
Belangrijke uitdagingen kunnen zijn het overzetten van productgegevens, klantinformatie, en ordergeschiedenis, het aanpassen van de webshop aan de nieuwe omgeving, en het behouden van SEO-ranking. Ook moeten integraties met derde partijen en eventuele specifieke bedrijfsprocessen opnieuw worden opgezet.
Hoe migreer je productgegevens van Lightspeed naar Shopify?
Productgegevens kunnen worden gemigreerd met behulp van export-/importfuncties die beide platformen bieden of door gebruik te maken van gespecialiseerde migratietools en diensten die een soepele overdracht van gegevens tussen de systemen garanderen.
Is het mogelijk om klantaccounts en hun bestelhistorie over te zetten naar Shopify?
Ja, het is mogelijk om klantaccounts en bestelhistorie te migreren naar Shopify. Dit vereist meestal het exporteren van klantgegevens uit Lightspeed en het importeren ervan in Shopify, vaak met behulp van een tussenliggend formaat zoals CSV of via een migratietool.
Hoe zorg je ervoor dat de SEO-prestaties behouden blijven na migratie?
Om SEO-prestaties te behouden, moet je zorgen voor een correcte omleiding van oude URL's naar nieuwe, het overzetten van meta-titels en -beschrijvingen, en het behouden van de website-structuur. Shopify biedt tools en apps om te helpen met SEO-optimalisatie na migratie.
Kunnen specifieke Lightspeed-integraties worden gehandhaafd in Shopify?
Specifieke integraties met derde partijen in Lightspeed moeten opnieuw worden bekeken en mogelijk opnieuw worden opgezet met Shopify-compatibele apps of aangepaste ontwikkelingen, omdat directe overdracht van integraties niet altijd mogelijk is.
Wat gebeurt er met aangepaste functies of rapportages die in Lightspeed zijn ontwikkeld?
Aangepaste functies of rapportages die specifiek voor Lightspeed zijn ontwikkeld, moeten mogelijk worden herschreven of aangepast voor Shopify. Shopify's app store en API bieden veel mogelijkheden voor maatwerk en integratie, maar dit kan aanvullende ontwikkeling vereisen.
Hoe plan je een soepele migratie van Lightspeed naar Shopify?
Een soepele migratie vereist zorgvuldige planning, inclusief een audit van de huidige Lightspeed-setup, identificatie van alle te migreren gegevens, keuze van de juiste tools of diensten voor de migratie, en het testen van de nieuwe Shopify-omgeving voordat deze live gaat. Het kan ook nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen voor complexe migraties.

Zo migreren we van Lightspeed naar Shopify

We volgen een solide proces

icon for 1. Lightspeed Analyse

1. Lightspeed Analyse

We analyseren de huidige Lightspeed-omgeving: zoals de versie, data (producten, klanten, bestellingen, etc.), thema's en functionaliteiten je wilt overzetten.

icon for 2. Shopify basis

2. Shopify basis

We bepalen je Shopify-structuur: we bepalen de inrichting van de Shopify webshop, inclusief de indeling van producten, collecties en de algemene site-architectuur.

icon for 3. Data Migratie

3. Data Migratie

Datamigratie naar Shopify: We exporteren de Lightspeed data en importeren de productgegevens, inclusief beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, en voorraadinformatie naar Shopify. Vervolgens migreren we klant- en bestelgegevens. Afsluitend zetten we content over zoals tekst en beeld.

 

icon for 4. SEO en URL-redirects

4. SEO en URL-redirects

Behoud SEO-waarde: We zetten 301-redirects op voor alle oude URL's naar de nieuwe Shopify URL's om de SEO-waarde te behouden en  404-fouten te voorkomen.

icon for 5. Functionaliteiten en Integraties

5. Functionaliteiten en Integraties

We installeren apps en integraties: we vervangen Lightspeed-extensies met vergelijkbare Shopify-apps om de benodigde functionaliteit te behouden.

 

icon for 6. Thema aanpassingen

6. Thema aanpassingen

We passen je Shopify thema aan: we maken aanpassingen in je Shopify-thema zodat het overeenkomt met de huidige Lightspeed omgeving. We zorgen dat de merkidentiteit en gewenste gebruikerservaring gelijk blijft of verbeterd.

icon for 7. Testen

7. Testen

We doen een grondige test: We controleren of alle data correct vanuit Lightspeed naar Shopify is overgezet, we testen de functionaliteit van de website, inclusief betalingsverwerking, verzendinstellingen en mobiele responsiviteit.

 

icon for 8. Ga Live

8. Ga Live

We lanceren de Shopify webshop: Nadat we ervoor gezorgd hebben dat alles naar behoren werkt, wijzigen we de DNS-instellingen om je domein naar je nieuwe Shopify-winkel te verwijzen.

icon for 9. Post-migratie Ondersteuning

9. Post-migratie Ondersteuning

We monitoren de winkelprestaties: We houden de prestaties van je winkel in de gaten, inclusief verkeer, conversieratio's en eventuele foutmeldingen of problemen die klanten ervaren.

Klaar voor de zoete inval?

Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.
Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!
Contact
Over Ons
Shopify
Blog

© 2024 Opklopper | Alle rechten voorbehouden