Home Portfolio Jimmy Nelson

Jimmy Nelson

 • Klant

  Peter van Baarle

 • Industrie

  Kunst en cultuur

 • Technology

  Shopify

 • Website

  shop.jimmynelson.com

De uitdaging

De Shopify webshop van Jimmy Nelson levert boeken, prints en posters aan de hele wereld. Dit doen zijn via een fulfillment partij in Amerika en Europa. Afhankelijk van het lever adres moet de juiste fulfillment partij geactiveerd worden.

Amerika & Europa

De fulfillment verloopt via Amerika of Europa. De locatie van het verzend adres moet automatisch de juiste locatie bepalen.

Het doel

Het doel was om ervoor te zorgen dat de order doorgestuurd wordt naar de partij die zo snel mogelijk en tegen een zo'n laag mogelijk bedrag de order kan versturen.

Technologie

De uitdaging zat hem in het automatisch bepalen van de juiste fulfillment locatie, vervolgens moest de data alleen naar deze locatie gestuurd wordt. Het is ons gelukt. 

Beperkingen en uitdagingen Shopify

In de basis is Shopify briljant, het levert alle functionaliteiten om een sterke webshop te ontwikkelen. Het moment dat er daarentegen functionaliteiten gecustomiseerd moeten worden kan het uitdagend zijn om zonder ontwikkelingservaring dit doel te bereiken.  Alles is mogelijk met Shopify, maar functies die buiten de standaard liggen kunnen alleen opgelost en ontwikkeld worden door ervaren ontwikkelaars. 

De werkwijze

De webshop van Jimmy Nelson is actief, onze werkzaamheden mogen geen invloed hebben op de omzet, de werkwijze is essentieel om ervoor te zorgen dat er een oplossing ontwikkeld wordt zonder dat de bezoekers van de website hier iets van merken.

01 Briefing

Er is uitvoerig overleg geweest om de huidige situatie te begrijpen en te bepalen hoe de fulfillment exact zou moeten werken

02 Onderzoek

Om te weten wat de mogelijkheden zijn met de beschikbare technieken, zijn de actieve systemen doorgelicht en documentatie doorgenomen. 

03 Testversie

Er is een testversie van de webshop ontwikkeld om de nieuwe versie in te ontwikkelen. In deze omgeving is de ontwikkeling gedaan en zijn de functies uitvoerig getest.  

04 Deployment & nazorg

De tests waren succesvol en gingen over op deployment. Dit werd gedaan op een tijdstip waarbij er zo min mogelijk verkeer op de website was (zaterdagochtend om half 5 's nachts). Na deployment zorgden we ervoor dat we klaar stonden voor nazorg. 

Wij maken unieke & succesvolle webshops
We gaan voor uniek design en hoge conversie.

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp