Home Blog Verhoog je Shopify Conversie: 7 tips van Shopify experts
Verhoog je Shopify Conversie: 7 tips van Shopify experts
4 minuten leestijd

Verhoog je Shopify Conversie: 7 tips van Shopify experts

In deze blogpost houden we het simpel: Shopify experts delen 7 tips om de conversie van jouw Shopify webshop te verhogen.
Door Simon Albers 17/09/2022

In de vorige blogpost deelden we wat Conversie, Conversiepercentage en Conversiepercentage Optimalisatie (CRO) is.

Maar hoe verhoog je de conversie van jouw Shopify webshop?

Shopify bureau Opklopper bestaat uit een team van Shopify marketeers en ontwikkelaars. We hebben collecties meer dan 1000 webshops ontwikkeld.

In deze blogpost delen we onze favoriete tips.

Tip 1. Optimaliseer de landingspagina

Een landingspagina is de pagina waar een bezoeker vanuit een externe bron op terecht komt. Dit kan de homepage zijn, maar wanneer je specifieke producten adverteert is dit (hopelijk) een product pagina.

Een goede landingspagina zal een bezoeker converteren, een slechte pagina zorgt ervoor dat ze dit niet doen.

Het optimaliseren van je landingspagina kun je doen door te werken aan

  1. Het design
  2. De tekst
  3. Je product / dienst

Hoe toon je op dit moment je producten? Is er genoeg informatie en wordt de klant écht verleid om het product te kopen? Wekt de pagina vertrouwen op bij een potentiële klant? Is het gemakkelijk om een product toe te voegen aan het winkelmandje?

Dit zijn allemaal onderdelen waar rekening gehouden kan worden bij het verbeteren van de landingspagina.

Webshop teksten Shopify.webp

Tip 2. Schrijf duidelijke product omschrijvingen

Hoe zijn de teksten op jouw webshop? Elk product heeft een duidelijke en goed te begrijpen productomschrijving nodig. Zorg ervoor dat je alle informatie, op de juiste manier en juiste volgorde deelt.

Wanneer de informatie over jouw product veel details bevat, zorg er dan voor dat je dit op een duidelijke manier presenteert. Door te werken met icoontjes, bulletpoints, tabbladen en titels om grotere hoeveelheid teksten te structureren, maak je het voor de bezoeker makkelijker om alle informatie snel en gemakkelijk te lezen.

Een goede producttekst helpt de bezoeker een keuze te maken en producten te vergelijken.

Tip 3. Zorg voor een mobielvriendelijke ervaring

Wanneer bezoekers je webshop gebruiken op mobiel, maar je webshop laadt te traag, de navigatie is erg onhandig in gebruik, er is teveel tekst of de componenten zijn onleesbaar, dan zullen jouw potentiële klanten al snel hun interesse kwijt raken! Shopify maakt het makkelijk om de mobiele versie van jouw webshop te verbeteren door in de editor de mobiele versie te bekijken.

Shopify editor mobiel.webp

Meer dan de helft van het internet shopt vanuit zijn mobiele telefoon. Is jouw webshop nog niet geoptimaliseerd voor mobiel? Zet deze dan bovenaan je lijst!

Tip 4. Gebruik Shopify Apps

Hoogstwaarschijnlijk weet je van het bestaan af van de Shopify Apps Store. Er zijn duizenden apps die je kan gebruiken om jouw webshop te verbeteren. De vraag is natuurlijk welke apps het gebruik van jouw webshop voor jouw bezoekers prettiger maakt. Doe hier onderzoek naar door bijvoorbeeld te kijken naar jouw concurrent.

Opmerking: wanneer je een Shopify app aanschaft is het verstandig om de reviews te lezen over de app om er zeker van te zijn dat de app goed is en past bij jouw wensen.

Tip 5. Toon reviews van klanten

Net zoals jij de reviews gaat lezen van de Shopify apps die jou kunnen helpen de conversie van je webshop te verhogen, lezen jouw potentiële klant straks de reviews van jouw producten.

Bezoekers van jouw webshop hebben vertrouwen nodig in jouw merk en de producten / diensten die je aanbiedt. Als je bezoekers jouw merk niet kennen, vormt dit een obstakel om over te gaan tot aankoop.

Zorg er dus voor dat er op de homepage en productpagina's reviews duidelijk in beeld staan.

Tip 6. Gebruik een Shopify loyaliteitsprogramma

Loyaliteit en beloningsprogramma's zijn een van de meeste effectieve strategieën om de omzet van jouw webshop te verhogen. Hiermee raken jouw klanten verbonden aan je merk, je bouwt er een daadwerkelijke klantrelatie mee op.

Een aantal veelvoorkomende loyaliteitsprogramma zijn:

  • Spaarpuntensysteem: wanneer klanten een product kopen in jouw webshop sparen ze daar automatisch punten mee. De punten kunnen vervolgens ingewisseld worden voor bonnen of producten.

  • VIP-loyaliteitsprogramma: men is lid van een loyaliteitsprogramma en krijgt daarvoor bepaalde extra’s, denk daarbij aan gratis verzendkosten of een exclusief voorproefje van een nieuwe collectie.

  • Betaalde loyaliteitsprogramma's: jouw klanten betalen een bedrag per jaar of per maand, in ruil daarvoor krijgen zij producten, extra dienstverlening of andere privileges. Fun fact: 62% van jouw klanten gaat meer uitgeven in jouw webshop wanneer ze meedoen met een betaald loyaliteitsprogramma.

Mogelijk sluiten niet alle loyaliteitsprogramma's goed aan op jouw productlijn en de wensen van jouw bezoeken. Pols dus eerst bij jouw doelgroep welk type loyaliteitsprogramma hen het meest aanspreekt.

Tip 7. Urgentie en ‘FOMO’

Wanneer er een vorm van urgentie ontstaat om een product aan te kopen, of een angst om iets mis te lopen (Fear Of Missing Out, FOMO), dan is de kans groter dat een bezoeker een product koopt.

Je kan dit doel onder andere bereiken door:

  1. Te laten zien dat er een beperkte hoeveelheid voorraad is
  2. De beperkte hoeveelheid voorraad te tonen in combinatie met een statistiek dat aangeeft hoeveel bezoekers op dit moment dezelfde pagina bekijken
  3. Een korting te tonen dat alleen geldig is voor een bepaalde hoeveelheid tijd, bijvoorbeeld een tekst zoals: ‘Bestel binnen 3 minuten en ontvang 10% korting’ kan het gevoel van urgentie én FOMO al bereiken.

Samenvatting

In onze vorige blogpost heb we je alles geleerd over conversie, conversiepercentages en conversie optimalisatie (CRO). In deze blogpost deelden we onze eerste tips om de conversie van je Shopify webshop te verhogen.

Meer tips nodig om de omzet van je Shopify websop te verhogen? Lees dan: 'Verhoog de omzet van je Shopify webshop: Opklopper deelt 9 tips!'

Bureau Opklopper is een Shopify bureau met liefde voor online marketing. Mocht je meer tips nodig hebben of onze hulp willen inschakelen, neem dan contact met ons op.


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp