Home Blog 11 Tips voor het succesvol lanceren van een nieuwe Shopify webshop
11 Tips voor het succesvol lanceren van een nieuwe Shopify webshop
5 minuten leestijd

11 Tips voor het succesvol lanceren van een nieuwe Shopify webshop

Door Simon Albers 23/12/2022

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Shopify webshop te lanceren? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben 11 tips voor je op een rijtje gezet om je lancering zo succesvol mogelijk te maken.

Tip 1. Kies het juiste e-commerce platform

Het kiezen van het juiste e-commerce platform is misschien wel één van de belangrijkste stappen bij het lanceren van een nieuwe winkel. Shopify is een populaire keuze voor veel ondernemers vanwege het gebruiksvriendelijke beheerpaneel en de ruime keuze aan templates en integraties. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar de verschillende platformen op de markt en kies degene die het beste aansluit bij de behoeften van je winkel. Je kan in de blogpost 'Een vergelijking van de beste e-commerce platforms' meer lezen over de verschillende aanbieders.

Tip 2. Maak een goed marketingplan

Een goed marketingplan is essentieel voor het slagen van je nieuwe winkel. Bedenk hoe je je doelgroep wilt bereiken en wat voor soort marketing- en social media-strategie je wilt gebruiken. Zorg ervoor dat je duidelijke doelen stelt en een budget bepaalt voor je marketinginspanningen.

Tip 3. Zorg voor duidelijke productfoto's

Zorg ervoor dat je duidelijke en professioneel ogende productfoto's hebt op je website. Dit is belangrijk omdat klanten vaak afgaan op de productfoto's bij het maken van een aankoopbeslissing. Gebruik goede belichting en zorg voor verschillende hoeken van het product, zodat klanten een goed beeld krijgen van wat ze kopen. Als je geen professionele fotograaf bent, kun je ook gebruikmaken van stockfoto's of een professioneel fotograaf inhuren om je producten te fotograferen. Duidelijke productfoto's zullen helpen om het vertrouwen van klanten te winnen en de conversie op je website te verhogen.

Tip 4. Maak gebruik van gebruiksvriendelijke betalings- en verzendopties

Een belangrijk onderdeel van je e-commerce winkel zijn de betalings- en verzendopties die je aanbiedt. Zorg ervoor dat je verschillende betalingsmethoden aanbiedt, zoals iDeal, creditcard en PayPal, en dat je duidelijkheid biedt over de kosten van verzending en eventuele extra kosten.

Tip 5. Investeer tijd in zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Als je wilt dat je winkel goed gevonden wordt door potentiële klanten, is het belangrijk om zoekmachineoptimalisatie (SEO) te gebruiken. Door de juiste zoekwoorden en tags te gebruiken in de productbeschrijvingen en de meta-tags van je winkel, kun je ervoor zorgen dat je winkel beter gevonden wordt in zoekmachines als Google. Lees hier onze favoriete SEO tips voor Shopify.

Lees verder in de blogpost Shopify SEO: 14 tips mét uitleg - December 2022

Tip 6. Maak gebruik van kortingen en aanbiedingen

Een goede manier om je producten te verkopen, is door middel van kortingen en aanbiedingen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van een tijdelijke korting op bepaalde producten, of een bundel met verschillende producten tegen een lagere prijs. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft wat de korting inhoudt en hoe lang de aanbieding geldig is.

Tip 7. Zorg voor een goed retour- en ruilbeleid

Het is belangrijk om duidelijkheid te bieden aan klanten over hoe ze hun aankoop kunnen retourneren of ruilen als dit nodig is. Zorg ervoor dat je retour- en ruilbeleid duidelijk is en eenvoudig te vinden op je website. Dit kan helpen om het vertrouwen van klanten te winnen en eventuele problemen snel op te lossen.

Tip 8. Maak gebruik van klantbeoordelingen

Klantbeoordelingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het overtuigen van nieuwe klanten om iets te kopen. Zorg ervoor dat je een systeem hebt om klantbeoordelingen te verzamelen en maak deze beoordelingen goed zichtbaar op je website. Dit kan helpen om het vertrouwen van klanten te winnen en de zichtbaarheid van je winkel te verhogen.

Tip 9. Zorg voor duidelijke navigatie en een gebruiksvriendelijk ontwerp

Een gebruiksvriendelijke website is essentieel voor een succesvolle e-commerce winkel. Zorg ervoor dat je website een duidelijke navigatie heeft, zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Ook is het belangrijk om een ontwerp te gebruiken dat aantrekkelijk en professioneel is, zodat klanten zich vertrouwd voelen bij het bezoeken van je winkel.

Tip 10. Maak gebruik van social media om je winkel te promoten

Social media kan een krachtig middel zijn om je e-commerce winkel te promoveren. Maak gebruik van verschillende social media-platforms om je producten te laten zien en te delen met je volgers. Dit kan helpen om je bereik te vergroten en meer bezoekers naar je winkel te trekken.

Tip 11. Zorg voor goede aftersales service

Uiteindelijk is het belangrijk om je klanten tevreden te houden na afloop van een verkoop. Zorg ervoor dat je duidelijke retour- en ruilbeleid hebt en zorg voor een snelle en efficiënte afhandeling van eventuele problemen of klachten. Door goede aftersales service te bieden, zul je waarschijnlijk meer terugkomende klanten krijgen en een positief imago opbouwen. Dit kan helpen om de reputatie van je winkel te versterken en het vertrouwen van klanten te winnen.

We hopen dat deze tips je helpen bij het lanceren van je nieuwe Shopify e-commerce winkel. Heb je hulp nodig bij het lanceren van je nieuwe Shopify webshop? Bureau Opklopper staat voor je klaar!

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een Shopify e-commerce winkel te lanceren?

De kosten van het lanceren van een Shopify e-commerce winkel kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en ambitie van je winkel. Shopify biedt verschillende pakketten aan, met verschillende prijzen en functionaliteiten. Het is belangrijk om goed te onderzoeken wat voor jouw winkel het beste pakket is en om rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals de aanschaf van een domeinnaam of het gebruik van bepaalde apps.

Lees hier verder Wat kost Shopify? De Abonnement- & Transactiekosten van 2022 op een rij.

Hoe lang duurt het om een Shopify e-commerce winkel te lanceren?

Het lanceren van een Shopify e-commerce winkel kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je winkel. Het is belangrijk om de tijd te nemen om alles goed te plannen en te zorgen dat je winkel professioneel oogt en goed functioneert.

Hoe kan ik mijn Shopify e-commerce winkel promoten?

Er zijn verschillende manieren om je Shopify e-commerce winkel te promoveren, zoals het gebruik van social media, het uitvoeren van e-mailmarketingcampagnes en het gebruik van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is belangrijk om een goed marketingplan te maken en duidelijke doelen te stellen voor je promovatie-inspanningen.

Bureau Opklopper helpt ondernemers en bedrijven bij de marketing van hun Shopify webshop.


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp