Home Blog De 5 beste Shopify Sneaker & Chatbots in 2022
De 5 beste Shopify Sneaker & Chatbots in 2022
6 minuten leestijd

De 5 beste Shopify Sneaker & Chatbots in 2022

Shopify bots, voor vele Shopify gebruikers geen onbekend begrip. Het is een term met een wisselend imago, en waar de één vindt dat deze bots tegen de algemene voorwaarden van een webshop ingaan, zegt de ander juist dat ze helpen je producten beter te verkopen.
Door Simon Albers 05/09/2022

In dit blog vertellen we je meer over wat sneaker bots zijn, delen we de vijf beste sneaker bots, geven we antwoord op de vraag ‘Zijn sneaker bots legaal?’ en kom je erachter wat de vijf beste Shopify chatbots zijn voor webshop eigenaren. Bureau Opklopper adviseert je over Shopify diensten en helpt webshop eigenaren meer te verkopen.

I. Wat zijn Shopify bots?

Een Shopify bot is kort gezegd een software die is ontworpen om processen op je Shopify website te automatiseren. Denk hierbij aan het delen van berichten met klanten of het beantwoorden van vragen. Shopify bots zijn er in twee soorten. Enerzijds kennen we de sneaker bots die je gebruikt om sneakers automatisch op te sporen en af te rekenen. Anderzijds zijn er de Shopify chatbots die onder andere het automatiseren van je klantenservice mogelijk maakt:

 1. Sneaker bots: Een bekend begrip onder de schoenenliefhebbers. Deze bots maken het mogelijk om automatisch een bestelling te plaatsen en af te rekenen, zodat je als eerste in de rij staat bij het kopen van de nieuwste limited editions van Adidas, Nike, Supreme of andere populaire schoenmerken.
 2. Chatbots voor leadgeneratie, marketing en klantenservice: Een handige tool voor Shopify eigenaren om marketingcampagnes te automatiseren, een e-maillijst op te bouwen of vragen van klanten te beantwoorden.

II. De beste sneaker bots voor Shopify

De sneaker bot is een software die geautomatiseerd op zoek gaat naar populaire sneakers, waarvan maar een beperkte oplage verkrijgbaar is. Dit is vaak een app voor Windows of Mac. Verzamelaars (sneakerheads) en wederverkopers reserveren en bestellen op deze manier sneakers, voordat andere überhaupt de kans krijgen. Het zoeken en bestellen gaat in milliseconden, en bots zijn hiermee altijd het snelst. Ben je benieuwd wat de beste Shopify sneaker bots zijn? Wij zetten ze voor je op een rij:

 1. Nike bot: Deze bot omzeilt automatisch de online wachtrij in Shopify voor het afrekenen van een bestelling en lost captcha’s op om sneakers te reserveren. De bot kost $499 per jaar.
 2. AIO bot: Een sneaker bot die automatisch klantaccounts aanmaakt op e-commerce platforms en zo sneakers opkoopt voor verzamelaars en wederverkopers. De bot kost $325 per jaar.
 3. Supercop bot: Een bot die compatibel is met alle afrekensystemen van Shopify en automatisch informatie invult en aankopen doet. Ook brengt de bot diensten zoals Restock Watch op de hoogte van nieuwe leveringen. De bot kost $49,99 per jaar.
 4. KickMoji: Een bot die automatisch afrekent binnen Shopify en 24 winkels ondersteunt, waaronder Footlocker en Champs. De bot kost eenmalig $349,99 en daarna $29,99 per maand.
 5. Easycop: Een automatische afreken bot die alle grote sneaker sites ondersteunt (d.w.z. Footlocker-merken, inclusief Eastbay). De bot maakt het mogelijk om een onbeperkt aantal sneakers tegelijkertijd te bestellen en kost $600 per jaar.

Shopify_Sneaker_Opklopper-1-811-4159-2421-1662378480.webp

III. Zijn sneaker bots legaal?

En dan nu het antwoord op de prangende vraag: ‘Zijn sneaker bots legaal?’. Een sneaker bot koopt in slechts enkele milliseconden exclusieve sneakermerken, waar er maar weinig van op de markt zijn. De technologie is zo geavanceerd, dat je als gewone consument geen schijn van kans maakt. Best oneerlijk, en daarom wordt vaak de discussie gevoerd of deze manier van online shoppen wel legaal is. Het korte antwoord is ja, maar komt met een aantal mitsen en maren.

Het automatisch plaatsen van bestellingen door middel van Shopify bots, leidt tot veel frustratie bij webshop eigenaren. Ook in vergelijkbare sectoren levert het gebruik van bots veel weerstand op. Denk bijvoorbeeld aan ticket bots, die in plaats van sneakers op jacht gaan naar gewilde concertkaartjes. De Amerikaanse organisatie Federal Trade Commission (FDA) is gestart met de ‘Better Online Ticket Sales (BOTS) Act’. Een wet die het automatisch kopen van online tickets moet helpen tegengaan. Sneaker bots zijn dus nog niet bij wet verboden, maar het is goed mogelijk dat de FDA op een bepaald moment hetzelfde tegen deze bots inbrengt.

Shopify bots leiden tot grote ergernis bij zowel kleine als grote webshops. Bots kopen binnen enkele seconden alle producten op, dat weer leidt tot boze klanten die moeten wachten op een nieuw voorraad. En dit laatste is bij unieke releases vaak geeneens meer aan de orde. Bedrijven zoeken daarom steeds vaker naar manieren om hun webshop te beschermen tegen bots. Shopify Plus biedt tegenwoordig een ingebouwde tool aan die dit soort bots tegen moet gaan.

Customer_service_Opklopper-0-0-0-0-1662378636.webp

IV. Shopify chatbots voor klantenservice en marketing automatisering

Gelukkig willen niet alle bots in een recordtijd een sneaker collectie leegroven. Zoals we eerder al zeiden is er nog een tweede soort Shopify bot, namelijk de chatbots. Deze bots helpen webshop eigenaren juist met de marketing van de Shopify webshop. Voordelen zijn het genereren van leads, ondersteunen van de klantenservice en het optimaliseren van de winkelervaring. Hieronder lichten we de vijf beste Shopify chatbots toe:

 1. Tidio: Een alles-in-één klantenservice platform voor kleine bedrijven. Hun kernproduct is de livechat ondersteund door chatbots. Hiermee kun je een uitzonderlijke klantenservice bieden en meer leads genereren. De bot kost $0 tot $399 per maand.
 2. Gorgias: Een goede oplossing voor wie op zoek is naar de automatisering van chatbots en een ticketsysteem in één. Daarnaast biedt het geavanceerde tools om problemen te volgen en segmenteren. Het is hiermee het perfecte hulpmiddel voor bedrijven die te maken hebben met een grote hoeveelheid vragen. De bot kost $60 tot $750 per maand.
 3. Reporty: Deze bot ging voorheen onder de noemer ‘Shoppy’ en is een virtuele assistent te gebruiken voor Shopify. Het integreert naadloos met je Shopify website, maar ook met tools als Slack. Daarnaast is het mogelijk om meer dan 30 soorten verkooprapporten en meldingen naar Shopify eigenaren te sturen. De bot kost $0 tot $15 per maand.
 4. Tobi: Een sms-chat platform waar je welkomstberichten, herinneringen van een verlaat winkelmandje en betrokkenheid meldingen verzendt via Messenger en Shopify. De bot kost $29 per maand.
 5. WhatsApp Photo Reviews: Deze bot stelt ieder soort bedrijf in staat om via social proof het klantvertrouwen te behouden en verhogen door het automatisch verzamelen van beoordelingen. Het is ook mogelijk om een incentive in te stellen die klanten motiveert om feedback te geven.

Bureau Opklopper helpt je bij het installeren en correct instellen van deze chatbots. Bekijk onze Shopify diensten of neem contact op voor meer informatie.

Robots_Shopify.webp

V. Shopify bots: in het kort

Shopify bots zijn er dus zowel voor winkeleigenaren als voor klanten. Enerzijds kennen we de sneaker bots, die het voor verzamelaars en resellers mogelijk maken automatisch exclusieve sneakers af te rekenen. De beste Shopify bots die je hiervoor gebruikt zijn: Nike Shoe Bot, AIO Bot, Supercop Bot, KickMoji en Easycop. Anderzijds zijn er de chatbots die ondersteunen bij het genereren van leads, klantenservice en marketing. De beste Shopify bots hiervoor zijn: Tidio, Gorgias, Reporty, Tobi en WhatsApp Photo Reviews.

Wil je meer weten over wat bots kunnen doen voor jouw Shopify website? Bureau Opklopper bestaat uit een team van Shopify experts en wij denken met je mee over de juiste Shopify oplossing. Wanneer je ons op de technologie laat richten, kun jij je concentreren op je bedrijf. Neem contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden!


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp