Home
Shopify SEO
Shopify SEO: Klanten voor jouw webshop
Scoor hoger in Google met de Shopify SEO experts van Opklopper

Shopify SEO: Klanten voor jouw webshop

Organisch verkeer: de heilige graal van online marketing. Wij kennen de geheimen en verbeteren je SERP (Search Engine Results Page).
Dit is waarom je met bureau Opklopper moet werken:
icon
We hebben ruime ervaring met Shopify SEO: van keyword analyse tot strategie en van content tot technische optimalisatie
icon
We weten alles over Shopify, kennis dat 'normale' SEO bureaus of freelancers missen
icon
We zijn een (relatief) klein team van senior Shopify developers en SEO specialisten, daardoor zijn we flexibel en werken we snel

Opklopper werkt hard aan de SEO van deze bedrijven

En we vieren de organische groei met je mee!

Dit is wat onze SEO experts speciaal maakt

Daarom kiezen ondernemers voor bureau Opklopper.

Shopify SEO experts

Shopify SEO experts

Je gaat aan de slag met enthousiaste SEO Shopify experts die meedenken vanuit jouw specifieke situatie. We baseren beslissingen op ervaringen én onderzoek en voeren niet klakkeloos standaard werk uit. Daarnaast heeft Opklopper in-house ontwikkelaars, zodat webshop optimalisaties sneller en efficiënter uitgevoerd worden.
 
(H)eerlijke afspraken

(H)eerlijke afspraken

We werken met jou en je team samen om de SEO van jouw Shopify webshop te verbeteren. Je zit nooit vast aan onze samenwerking, daardoor doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je met ons blijft werken.
Altijd op tijd

Altijd op tijd

We begrijpen dat je de SERP van jouw webshop zo snel mogelijk wil verhogen, daarom doen we er alles aan om dit doel zo snel en effectief mogelijk te bereiken.

The proof is in the pudding

Dit is wat ondernemers over ons zeggen, vertellen, vinden.

 • foto:Jeff Aanen

  Jeff Aanen

  Oprichter

  Het team van bureau Opklopper is met één woord te omschrijven, fantastisch! Ik heb eerder een aantal bedrijven aangeschreven voor ik bij Bureau Opklopper aanklopte. Vanaf het eerste gesprek met deze vakmensen was ik meteen verkocht! Dankzij de expertise én creativiteit van Simon en Chaia voor zowel mijn logo als website, kan ik mijn bedrijf perfect uit laten blinken tussen alle andere bedrijven. Zij denken van begin tot eind met je mee om jouw bedrijf met een goed fundament online te zetten.

 • foto:Frits Bosschert

  Frits Bosschert

  Oprichter Streeksoft

  Dankzij het professionele advies van de vakbekwame werknemers van Opklopper heb ik mijn website grondig kunnen verbeteren. Door een nieuw logo zag mijn website een stuk professioneler uit. Daarnaast door enkele simpele tips kon ik mijn website beter optimaliseren voor zoekmachines. Ook ondersteunt Opklopper mij met het adverteren op diverse sociale media kanalen. Kortom, een hele fijne partner om mee samen te werken!

01
/
02

Vragen over onze Shopify SEO diensten

Staat je antwoord er niet tussen? Bel ons!

Wat is Shopify SEO en waarom is het belangrijk voor mijn online winkel
Shopify SEO verwijst naar het optimaliseren van je Shopify-webwinkel om beter vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. Het omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van productbeschrijvingen, het verbeteren van de snelheid en prestaties van je website, het genereren van kwalitatieve backlinks en het creëren van een gebruiksvriendelijke winkelervaring. Door je Shopify-winkel te optimaliseren voor SEO, vergroot je de kans dat potentiële klanten je vinden wanneer ze gerelateerde producten of diensten online zoeken.
Hoe kan ik de laadsnelheid van mijn Shopify-winkel verbeteren?
Een snelle laadtijd is cruciaal voor zowel de gebruikerservaring als de SEO van je Shopify-winkel. Om de laadsnelheid te verbeteren, kun je enkele optimalisaties uitvoeren, zoals het comprimeren van afbeeldingen om de bestandsgrootte te verkleinen, het minimaliseren van JavaScript- en CSS-bestanden, het gebruik van browsercaching en het optimaliseren van de HTML-code. Daarnaast kun je een snelle en betrouwbare hostingprovider kiezen en gebruikmaken van een content delivery network (CDN) om statische bestanden sneller te laden.
Hoe kan ik mijn Shopify-winkel optimaliseren voor lokale SEO?
Om je Shopify-winkel te optimaliseren voor lokale SEO, kun je een aantal strategieën implementeren. Zorg ervoor dat je winkelgegevens, zoals je adres, telefoonnummer en openingstijden, correct en consistent zijn vermeld op je website en op platforms zoals Google Mijn Bedrijf. Maak gebruik van lokale zoekwoorden in je content, met name in paginatitels, meta-tags en headings. Verzamel positieve recensies van lokale klanten en integreer relevante lokale zoektermen in de beoordelingen. Vergeet ook niet om lokaal geoptimaliseerde inhoud te maken, zoals blogposts of pagina's die specifiek gericht zijn op je lokale doelgroep.
Hoe belangrijk is mobiele optimalisatie voor de SEO van mijn Shopify-winkel?
Mobiele optimalisatie is van cruciaal belang voor de SEO van je Shopify-winkel. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die goed presteren op mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen internet gebruiken via smartphones en tablets. Zorg ervoor dat je Shopify-thema responsief is, wat betekent dat het zich aanpast aan verschillende schermformaten. Optimaliseer de laadsnelheid van je mobiele pagina's en minimaliseer het gebruik van pop-ups die de gebruikerservaring kunnen verstoren. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tekst en knoppen op je mobiele site goed leesbaar en klikbaar zijn, en dat de navigatie intuïtief is op mobiele apparaten. Bureau Opklopper helpt methet verbeteren van de laadtijd en het responsive design van je webshop.
Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van mijn SEO-inspanningen op Shopify?
Het duurt meestal enige tijd voordat je resultaten ziet van je SEO-inspanningen op Shopify. Het verbeteren van je zoekmachineposities en het vergroten van je organische verkeer is een proces dat tijd en consistentie vereist. In het algemeen kun je verwachten dat het enkele maanden duurt voordat je merkbare resultaten ziet. De tijd kan variëren op basis van factoren zoals de concurrentie in je branche, de kwaliteit van je inhoud, de autoriteit van je website en de consistentie waarmee je optimalisaties uitvoert. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consequent aan je SEO-strategie te werken om op de lange termijn positieve resultaten te behalen. We gaan daarom ook altijd een minimum samenwerking aan van 3 maanden zodat we kunnen bewijzen wat we waard zijn.
Hoe kan ik mijn productpagina's optimaliseren voor SEO op Shopify?
Er zijn verschillende manieren om je productpagina's te optimaliseren voor SEO op Shopify. Zorg er ten eerste voor dat je producttitels en -beschrijvingen relevante zoekwoorden bevatten. Maak gebruik van unieke, boeiende en zoekmachinevriendelijke content. Optimaliseer ook de ALT-teksten van je afbeeldingen en gebruik interne links naar gerelateerde producten. Vergeet niet om een duidelijke URL-structuur en meta-tags te gebruiken. Tot slot, moedig klanten aan om recensies achter te laten, omdat deze kunnen bijdragen aan de SEO-waarde van je productpagina's.
Hoe belangrijk zijn backlinks voor de SEO van mijn Shopify-winkel?
Backlinks spelen een belangrijke rol in de SEO van je Shopify-winkel. Zoekmachines beschouwen backlinks als een teken van autoriteit en betrouwbaarheid. Kwalitatieve backlinks van relevante en gerenommeerde websites kunnen je rankings in zoekmachines verbeteren. Er zijn verschillende manieren om backlinks te genereren, zoals het schrijven van gastblogs, het deelnemen aan branche-gerelateerde forums, het verkrijgen van vermeldingen in online publicaties en het actief zijn op sociale media. Het opbouwen van een sterk backlinkprofiel vergt tijd en consistentie, maar het kan leiden tot positieve SEO-resultaten. Bureau Opklopper helpt je met het verzamelen van relevante en waardevolle backlinks.
Welke rol spelen blogposts bij het verbeteren van de SEO van mijn Shopify-winkel?
Blogposts kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de SEO van je Shopify-winkel. Door regelmatig waardevolle en relevante blogcontent te publiceren, kun je meer verkeer naar je website trekken en je autoriteit opbouwen. Blogposts stellen je in staat om te targeten op long-tail zoekwoorden en zo meer organisch verkeer naar je winkel te leiden. Ze bieden ook de mogelijkheid om interne links te creëren naar productpagina's en categorieën, wat de algehele SEO van je winkel kan verbeteren. Daarnaast kunnen blogposts gedeeld worden op sociale media en andere websites, waardoor de kans op externe backlinks vergroot wordt.
Hoe kan ik de SEO-prestaties van mijn Shopify-winkel meten en bijhouden?
Om de SEO-prestaties van je Shopify-winkel te meten en bij te houden, kun je gebruikmaken van verschillende tools. Google Analytics is een essentiële tool waarmee je belangrijke statistieken kunt volgen, zoals het aantal bezoekers, paginaweergaven en gemiddelde sessieduur. Je kunt ook zoekwoordanalysetools zoals SEMrush of Ahrefs gebruiken om inzicht te krijgen in de zoekwoorden waarvoor je website rangschikt en om concurrentieanalyses uit te voeren. Shopify zelf biedt ook ingebouwde rapportagefuncties waarmee je gegevens over je verkeer en conversies kunt bekijken. Het is raadzaam om regelmatig de prestaties van je winkel te controleren en aanpassingen door te voeren op basis van de verkregen inzichten.

Binnen 48 uur reactie, anders trakteren we op taart!

Wat is jouw lievelingstaart?

Simon Abers

“Hallo, ik ben Simon Albers, de oprichter van bureau Opklopper. Samen met mijn team van designers, ontwikkelaars en marketeers help ik ondernemers en bedrijven beslag te leggen op de markt.

Ik bel je terug

Dit is hoe het SEO proces van Opklopper werkt

Het zorgt voor een effectieve werkwijze

icon for 01. Overleg

01. Overleg

We starten met een overleg waarbij we de briefing, wensen en huidige situatie doornemen. We willen alles weten, zodat we zo'n sterk en effectief mogelijk advies kunnen geven.

icon for 02. Plan

02. Plan

We stellen op basis van de briefing een plan op waarbij we aangeven wie, wat en wanneer uitvoert. We stellen doelstellingen die we samen met jou bedrijf gaan bereiken.

icon for 03. Start

03. Start

We gaan van start met de uitvoering van het plan, we updaten elkaar maandelijks tijdens een video call.

icon for 04. Resultaat

04. Resultaat

We vieren ons succes en per behaalde doel, stellen we het plan bij en gaan we voor de volgende milestone. 

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.
Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!
Contact
Over Ons
Shopify
Blog

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden