Home Blog 29 Shopify apps om je webshop te verbeteren
29 Shopify apps om je webshop te verbeteren
14 minuten leestijd

29 Shopify apps om je webshop te verbeteren

Als Shopify bureau hebben wij al talloze webshops mogen bouwen en optimaliseren. Daarbij hebben we ook veel ervaring opgedaan met de vele Shopify plugins die beschikbaar zijn in de Shopify app store. Er zijn ontzettend veel plugins beschikbaar, elk met hun eigen functionaliteiten en voordelen. Maar welke plugins zijn nu echt onmisbaar voor elke Shopify webshop?
Door Simon Albers 01/05/2023

Shopify bureau Opklopper heeft zijn 29 favoriete Shopify plugins op een rijtje gezet, elk met hun eigen unieke bijdrage aan het succes van een webshop. Van marketing en conversie tot logistiek en klantenservice, deze plugins mogen niet ontbreken op jouw Shopify webshop. In deze blogpost delen wij graag onze favoriete Shopify plugins en vertellen we je waarom deze zo waardevol zijn.

App #1. Oberlo

Oberlo is een must-have app voor elke Shopify dropshipper. Met Oberlo kun je gemakkelijk producten importeren van AliExpress naar je Shopify-winkel en ze in bulk bestellen. Deze app is vooral handig voor beginners, omdat het je veel tijd en moeite bespaart bij het vinden van betrouwbare leveranciers en het toevoegen van producten aan je winkel. De app heeft ook een automatisch bestelsysteem, waarmee je bestellingen kunt plaatsen met slechts één klik.

Kosten: Gratis of $29,99 per maand

App #2. Yotpo

Yotpo is een geweldige app voor het verzamelen van reviews en feedback van klanten. Met Yotpo kun je eenvoudig beoordelingen en feedback van klanten verzamelen, beheren en publiceren op je website en social media kanalen. De app heeft ook geavanceerde functies zoals SEO-optimalisatie van beoordelingen en foto- en videoreviews. Met de gratis versie van de app krijg je toegang tot basisfuncties, maar voor meer geavanceerde functies moet je upgraden naar een betaald abonnement.

Kosten: Gratis (betaalde abonnementen beschikbaar)

App #3. Smile.io

Smile.io is een app voor loyaliteitsprogramma's die je kunt gebruiken om klanten te belonen voor aankopen, productrecensies en sociale media-interacties. Je kunt punten geven aan klanten die ze kunnen inwisselen voor kortingen of exclusieve producten. De app is gemakkelijk te gebruiken en kan je helpen om klanten te behouden en te stimuleren tot herhaalaankopen. Met de gratis versie van de app krijg je toegang tot basisfuncties, maar voor meer geavanceerde functies moet je upgraden naar een betaald abonnement.

Kosten: Gratis (betaalde abonnementen beschikbaar)

App #4. ReConvert Upsell and Cross-sell

ReConvert is een app waarmee je upsell- en cross-sell-aanbiedingen kunt maken na de aankoop van een klant. Met deze app kun je klanten gerelateerde producten of upgrades aanbieden die hen kunnen helpen om meer uit hun aankoop te halen. De app heeft veel aanpassingsmogelijkheden, zoals het toevoegen van upsell-aanbiedingen aan de bedankpagina en het maken van pop-ups en e-mails om klanten te laten terugkeren naar je winkel.

Kosten: $14,99 per maand (30-daagse gratis proefperiode)

App #5. Plug in SEO

Plug in SEO is een geweldige app voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Met deze app kun je problemen met de SEO van je winkel oplossen, zoals het optimaliseren van metadata, het vinden van dode links en het verbeteren van de laadtijd. De app heeft ook handige functies zoals een gratis SEO-checklist en wekelijkse rapporten om je op de hoogte te houden van je voortgang. De gratis versie van de app biedt basisfunctionaliteit, maar deze app is echter niet goedkoop, met prijzen die beginnen bij $299 per maand voor de basisversie. Toch kan de app voor grotere bedrijven een waardevolle investering zijn vanwege de mogelijkheid om op grote schaal en gepersonaliseerd te adverteren.

Kosten: vanaf $299 per maand

App #6 OptiMonk

OptiMonk is een conversie-optimalisatie tool die pop-ups, berichten en meldingen aanbiedt aan bezoekers van uw website. Deze pop-ups kunnen worden gebruikt om bezoekers te verleiden zich aan te melden voor uw nieuwsbrief of om hen aan te moedigen hun aankoop te voltooien door speciale aanbiedingen en kortingscodes te tonen. Het mooie van OptiMonk is dat het kan worden aangepast aan de behoeften van uw bedrijf en dat de pop-ups kunnen worden getarget op basis van het gedrag van de gebruiker.

Kosten: vanaf $29 per maand (gratis proefversie beschikbaar)

App #7. Better Coupon Box

Als u op zoek bent naar een app om uw klanten aan te moedigen meer te kopen, dan is Better Coupon Box een goede optie. Deze app biedt gepersonaliseerde kortingscodes en aanbiedingen aan bezoekers van uw website in ruil voor het aanmelden voor uw nieuwsbrief. U kunt zelf de korting instellen en bepalen bij welke waarde van de bestelling de korting van toepassing is. De app is gratis te gebruiken, maar er zijn ook betaalde versies beschikbaar met extra functies.

Kosten: Gratis (betaalde abonnementen beschikbaar)

App #8. Kit

Kit is een virtuele marketingassistent die u helpt bij het opzetten en beheren van uw advertentiecampagnes op sociale media. Met Kit kunt u advertenties maken, doelgroepen targeten, budgetten beheren en resultaten volgen, allemaal vanuit één eenvoudige interface. Bovendien kan Kit u ook helpen met e-mailmarketing, sociale media-beheer en het beheren van uw Shopify-winkel. De app is gratis te gebruiken, maar u betaalt een commissie op uw advertentie-uitgaven als u Kit gebruikt om advertenties te maken.

Kosten: Gratis te gebruiken, commissie model

App #9. SEO Image Optimizer

SEO Image Optimizer is een app die uw afbeeldingen optimaliseert voor zoekmachines, zodat uw website beter vindbaar wordt in zoekresultaten. De app voegt automatisch ALT- en TITLE-tags toe aan uw afbeeldingen, zodat zoekmachines kunnen begrijpen waar de afbeeldingen over gaan. Dit kan uw SEO-ranking verbeteren en meer verkeer naar uw website genereren. De app is gratis te gebruiken, maar er is ook een betaalde versie beschikbaar met meer geavanceerde functies.

Kosten: Gratis (betaalde abonnementen beschikbaar)

App #10. Refersion

Als u een affiliatieprogramma voor uw Shopify-winkel wilt opzetten, dan is Refersion een goede app om te overwegen. Met Refersion kunt u een affiliatieprogramma opzetten waarbij u commissie betaalt aan partners die uw producten promoten en verkopen. De app maakt het eenvoudig om uw affiliatieprogramma te beheren en biedt gedetailleerde rapportage over de prestaties van uw partners.

Kosten: $89 (gratis proefperiode beschikbaar)

App #11. ReferralCandy

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je klantenbestand uit te breiden, is ReferralCandy de app die je nodig hebt. Het stelt je in staat om beloningen uit te delen aan klanten die nieuwe klanten naar je webshop verwijzen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om meer leads en verkopen te genereren zonder dat je veel geld hoeft uit te geven aan traditionele advertenties.

Kosten: $49 tot $399 per maand

App #12. Shogun

Shogun is een app waarmee je aangepaste landingspagina's kunt maken zonder dat je enige kennis nodig hebt van codering. Het is een van de meest populaire apps op Shopify en het biedt een heleboel functies om je landingspagina's er geweldig uit te laten zien en de conversie te verhogen. Bovendien is de app geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties, wat betekent dat je bezoekers een snelle en probleemloze ervaring hebben op je website.

Kosten: $39 tot $149 per maand

App #13. Lucky Orange

Als je wilt weten wat er gebeurt op je website, dan is Lucky Orange de app die je nodig hebt. Het biedt een breed scala aan analytische tools, waaronder heatmaps, sessie-opnames, trechteranalyse en nog veel meer. Met deze app kun je precies zien waarom bezoekers vertrekken zonder iets te kopen, zodat je kunt werken aan het verbeteren van je website.

Kosten: $10 tot $100 per maand

App #14. Veeqo

Veeqo is een app die is ontworpen om je voorraad- en orderbeheer te vereenvoudigen. Met deze app kun je je voorraad en bestellingen beheren vanuit één centrale hub, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan administratie en meer tijd kunt besteden aan het verbeteren van je webshop.

Kosten: $195 tot $595 per maand

App #15. Mailchimp

Mailchimp is een van de meest populaire e-mailmarketingtools op de markt en het is ook beschikbaar als Shopify-app. Met Mailchimp kun je e-mailcampagnes maken en deze verzenden naar je klantenbestand. Het biedt ook gedetailleerde rapporten over de prestaties van je campagnes, zodat je kunt zien wat werkt en wat niet.

Kosten: gratis (betaalde abonnement beschikbaar)

App #16. AfterShip

AfterShip is een app waarmee je verzend- en leveringsinformatie kunt bijhouden voor je webshop. Met deze app kun je automatisch updates verzenden naar je klanten over de status van hun bestellingen, zodat ze op de hoogte blijven van de voortgang. Het is een geweldige manier om je klanten te laten weten dat hun mening telt, en het kan je ook helpen om je bedrijf te verbeteren door feedback te krijgen over producten of diensten. De app is gratis te gebruiken voor maximaal 50 beoordelingen per maand, maar als je meer beoordelingen wilt verzamelen, zijn er premium abonnementen beschikbaar vanaf $9 per maand.

Kosten: Gratis (betaalde abonnementen beschikbaar)

App #17. Bold Product Options

Bold Product Options is een handige app die je meer controle geeft over de opties die je klanten hebben bij het bestellen van producten. Met deze app kun je extra velden toevoegen aan het bestelformulier, zoals keuzelijsten, tekstvakken, datumkiezers en meer. Je kunt ook prijzen instellen voor elke optie, waardoor je meer flexibiliteit hebt bij het instellen van prijzen voor producten.

Kosten: $14,99 per maand

App #18. Recart - Messenger Marketing and Abandoned Cart Toolbox

Recart is een app die zich richt op het verminderen van verlaten winkelwagentjes door het gebruik van messenger marketing. Het stuurt automatisch gepersonaliseerde berichten via Facebook Messenger naar klanten die hun winkelwagentje hebben verlaten. Daarnaast biedt het ook andere tools, zoals geautomatiseerde e-mails en pushmeldingen, om de conversie te verhogen. Recart is beschikbaar vanaf $29 per maand.

Kosten: (vanaf) $29 per maand

App #19. Loox

Loox is een app die het verzamelen van foto-reviews van klanten eenvoudiger maakt. Het maakt het mogelijk om automatisch e-mails te sturen naar klanten na aankoop, waarin ze worden gevraagd om een foto van hun aankoop te uploaden en een beoordeling te geven. De foto's en beoordelingen kunnen vervolgens worden weergegeven op je winkelpagina, wat kan bijdragen aan de sociale bewijskracht en conversie. Loox is beschikbaar vanaf $9,99 per maand.

Kosten: $9,99 per maand

App #20. Privy

Privy is een app die helpt bij het verhogen van de conversie door het gebruik van pop-ups, e-mails en SMS-marketing. Het biedt verschillende soorten pop-ups, waaronder exit-intent pop-ups, welkomstmat-pop-ups en meer. Je kunt ook e-mails en SMS-berichten sturen naar klanten om hen te informeren over aanbiedingen en promoties. Privy is beschikbaar vanaf $10 per maand.

Kosten: (vanaf) $10 per maand

App #21. Order Print Pro Privy - Popups, Email and SMS

Order Printer Pro is een app die het printen van facturen en verzendlabels eenvoudiger maakt. Het maakt het mogelijk om aangepaste templates te maken voor facturen en verzendlabels, zodat je deze kunt personaliseren en laten aansluiten bij je merk. De app biedt ook integratie met populaire verzenddiensten zoals UPS, FedEx en DHL, waardoor het gemakkelijk is om verzendetiketten rechtstreeks vanuit je Shopify-account te printen. Een ander handig kenmerk van de app is de mogelijkheid om automatische tracking-updates te verzenden naar je klanten, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de status van hun bestelling.

Kosten: Gratis (betaalde abonnementen beschikbaar)

App #22. OptinMonster

OptinMonster is een conversie-optimalisatie-app die is ontworpen om je te helpen meer leads en verkopen te genereren vanuit je Shopify-winkel. De app biedt een reeks tools om pop-ups, formulieren en andere opt-ins te maken en te targeten op basis van het gedrag van je bezoekers.

Met OptinMonster kun je ook gerichte campagnes maken op basis van factoren zoals de pagina waarop de bezoeker zich bevindt en of ze terugkerende of nieuwe bezoekers zijn. En met de uitgebreide rapportagefuncties van de app kun je de prestaties van je opt-ins bijhouden en optimaliseren voor betere resultaten.

Kosten: Vanaf $9 per maand

App #23. ReCharge

ReCharge is een app die speciaal is ontworpen voor winkels die abonnementen verkopen. Met ReCharge kun je eenvoudig abonnementsproducten maken en beheren, inclusief flexibele abonnementsopties zoals pauzeren, wijzigen en opzeggen.

De app bevat ook krachtige facturerings- en rapportagetools, waarmee je betalingen kunt verwerken en de prestaties van je abonnementen kunt bijhouden. En omdat ReCharge naadloos integreert met Shopify, kun je al je abonnementen beheren vanuit één centrale locatie.

Prijs: ReCharge biedt verschillende abonnementsplannen, variërend van $60 tot $300 per maand, afhankelijk van het aantal abonnees en functies dat je nodig hebt.

App #24. Pagefly

PageFly is een app die je helpt om aangepaste landingspagina's en productpagina's te maken voor je Shopify-winkel. Met PageFly kun je eenvoudig slepen en neerzetten om prachtige en responsieve landingspagina's, productpagina's, blogposts en meer te maken. Het biedt ook veel ontwerpopties en elementen om uit te kiezen, inclusief countdown-timers, video's en pop-ups. Het is een geweldige app voor diegenen die hun website willen aanpassen zonder enige programmeerkennis. Met PageFly kun je ook je pagina's optimaliseren voor zoekmachines, wat essentieel is voor het verbeteren van je organische zoekresultaten.

Kosten: De app biedt verschillende abonnementen van $9,95 tot $39,95 per maand.

App #25. Weglot

Voor ondernemers die internationaal verkopen, kan de app Weglot erg handig zijn. Het vertaalt automatisch je webshop in meer dan 100 talen en biedt een gebruiksvriendelijke interface voor vertalingen. Bovendien detecteert het de taalvoorkeur van de gebruiker en past het de taal van je website aan diens voorkeur aan. Het is ook gemakkelijk te integreren met andere Shopify-apps zoals PageFly en Bold Cashier. De abonnementskosten beginnen bij $ 17,50 per maand en variëren op basis van het aantal vertaalde woorden.

Kosten: (vanaf) $17,50 per maand

App #26. Currency Converter Box

Een andere handige app voor internationale verkopers is de Currency Converter Box van Secomapp. Het biedt automatische valutaconversie voor bezoekers van je website en maakt het gemakkelijk voor klanten om prijzen in hun eigen valuta te zien. Het heeft een responsieve interface die werkt op zowel desktop als mobiel en het biedt ook meerdere indelingen voor de valutaconversie. De app biedt verschillende abonnementen, waarvan de meest populaire $ 9,99 per maand kost.

Kosten: (vanaf) $ 9,99 per maand

App #27. Hootsuite

Als je je klanten wilt aanmoedigen om meer te kopen, dan is de app Upsell Bundles van Thimatic een geweldige optie. Hiermee kun je productbundels maken en klanten aanmoedigen om meer items in één keer te kopen. Het biedt verschillende bundelopties, waaronder 'buy one, get one free' en 'koop meer, bespaar meer'. Bovendien kun je met Upsell Bundles ook pop-ups en cross-selling-opties toevoegen aan je productpagina's.

Kosten: De app biedt verschillende abonnementen van $ 19,99 tot $ 99,99 per maand.

App #28. Upsell Bundle

Als je je klanten wilt aanmoedigen om meer te kopen, dan is de app Upsell Bundles van Thimatic een geweldige optie. Hiermee kun je productbundels maken en klanten aanmoedigen om meer items in één keer te kopen. Het biedt verschillende bundelopties, waaronder 'buy one, get one free' en 'koop meer, bespaar meer'. Bovendien kun je met Upsell Bundles ook pop-ups en cross-selling-opties toevoegen aan je productpagina's.

Kosten: De app biedt verschillende abonnementen van $ 19,99 tot $ 99,99 per maand.

App #29. Smile Rewards and Loyalty

Tot slot is de app Smile Rewards & Loyalty een geweldige manier om klantloyaliteit op te bouwen. Hiermee kun je beloningsprogramma's opzetten en klanten belonen voor aankopen en andere interacties met je merk. Het biedt ook handige verwijzingsprogramma's die je klanten aanmoedigen om hun vrienden door te verwijzen naar je webshop. Met Smile Rewards & Loyalty kun je de regels van je beloningsprogramma's volledig aanpassen en de beloningen instellen die je wilt aanbieden, zoals kortingen, gratis verzending, exclusieve aanbiedingen en meer. Bovendien kun je met de app klantgegevens bijhouden en deze gegevens gebruiken om gerichte marketingcampagnes op te zetten. Het is ook mogelijk om de app te integreren met andere apps op je Shopify-winkel, zoals klantbeoordelingen en upselling-apps, om een naadloze klantervaring te bieden.

Kosten: De app is beschikbaar vanaf $ 0 per maand, maar voor de meeste functies moet je upgraden naar een betaald abonnement dat begint bij $ 49 per maand. Over het algemeen is de app zeker de moeite waard voor elke Shopify-winkel die klantloyaliteit en betrokkenheid wil vergroten.

Wil jij de omzet van je Shopify webshop verhogen? Dan is de blogpost '25 Shopify Apps om je Verkoop te Verhogen' een aanrader!

Veelgestelde vragen

Wat zijn Shopify plugins?

Shopify plugins (of apps) zijn hulpmiddelen die je kunt toevoegen aan je Shopify webshop om de functionaliteit te verbeteren. Deze apps zijn gemaakt door derde partijen en worden gehost op de Shopify App Store.

Hoe kan ik een Shopify plugin installeren?

Je kunt Shopify plugins installeren vanuit de Shopify App Store. Kies de app die je wilt gebruiken, klik op de knop 'Toevoegen app' en volg de stappen om de app te installeren. Na de installatie kun je de app instellen en configureren volgens jouw behoeften.

Zijn alle Shopify plugins gratis?

Nee, niet alle Shopify plugins zijn gratis. Sommige apps hebben een gratis basisversie en bieden extra functies aan in betaalde versies. Andere apps zijn volledig betaald en vereisen een abonnement.

Welke Shopify plugins zijn het meest populair?

Enkele van de meest populaire Shopify plugins zijn: Oberlo, Mailchimp, Printful, Bold Product Options, Recart Messenger Marketing, Klaviyo Email Marketing, Yotpo Product Reviews & Photos, en LoyaltyLion.

Hoe weet ik welke Shopify plugin het beste bij mijn webshop past?

Bekijk de beschrijving en beoordelingen van de app in de Shopify App Store. Kijk of de app de functies heeft die je nodig hebt en of andere gebruikers tevreden zijn met de prestaties van de app.

Kan ik mijn eigen Shopify plugin maken?

Ja, je kunt je eigen Shopify plugin maken als je programmeerkennis hebt of een ontwikkelaar inhuurt. Shopify biedt een uitgebreide API en documentatie om ontwikkelaars te helpen bij het maken van hun eigen apps.

Kan het gebruik van te veel Shopify plugins mijn webshop vertragen?

Ja, het gebruik van te veel plugins kan de prestaties van je webshop verminderen en de laadtijd vertragen. Gebruik alleen de apps die je echt nodig hebt en verwijder onnodige apps.

Zijn Shopify plugins veilig om te gebruiken?

Ja, de Shopify App Store bevat alleen apps die zijn beoordeeld en goedgekeurd door Shopify. Toch is het belangrijk om altijd de beoordelingen en beveiligingsmaatregelen van de app te controleren voordat je deze installeert.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een passende Shopify plugin voor jouw vraagstuk? Neem dan contact op met een Shopify expert.


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp