Home Blog De Ultieme Shopify Dropshipping Handleiding [2022]
De Ultieme Shopify Dropshipping Handleiding [2022]
11 minuten leestijd

De Ultieme Shopify Dropshipping Handleiding [2022]

Je hoort het steeds vaker: snelgroeiende bedrijven met een Shopify dropshipping webshop. Dit is voor veel ondernemers dé manier om door te breken binnen e-commerce. Dropshipping is een flexibele manier om je bedrijf te runnen en wordt onder andere ondersteund door Shopify.
Door Simon Albers 08/09/2022

Om je te helpen een succesvolle Shopify dropshipping webshop te starten, deelt bureau Opklopper in deze gids de beste tips en tricks. Daarnaast kun je met onze stapsgewijze handleiding zelf aan de slag met het bouwen van je Shopify webshop. Na het lezen van dit blog ben jij expert in dropshipping! Heb je na het lezen van deze blogpost toch nog hulp nodig hebben met het instellen van Shopify dropshipping? Bureau Opklopper ontzorgt je!

Opmerking: Weet je nog niet wat Shopify is? Lees dan eerst deze blogpost!

I. Wat is dropshipping?

Via dropshipping verkopen e-commerce ondernemers producten zonder een voorraad te beheren. Wanneer je een bestelling ontvangt, neem je contact op met de leverancier en worden de producten rechtstreeks naar de klant verzonden. Juist voor nieuwe ondernemers biedt dropshipping veel kansen. Het bedrijfsmodel vereist geen grote investering vooraf, en hoeft niet veel tijd te kosten. Ideaal voor wie naast zijn huidige baan een succesvolle webshop wil beginnen.

Wat_is_Shopify.webp

II. Wat is Shopify?

Shopify is een van de grootste e-commerce platforms, waarmee ondernemers hun eigen webshop starten. Het is een eenvoudig te gebruiken platform, waarbij je zonder voorkennis al een heel eind komt. Shopify biedt veel mogelijkheden rondom dropshipping en marketingtools, en is daarmee het ideale platform voor ondernemers die hun eigen dropshipping bedrijf willen starten. In onze blogpost 'Wat Is Shopify & Hoe Werkt Het?' vertellen we je alles wat je over dit e-commerce platform moet weten.

III. Hoe werkt Shopify?

Shopify vormt de basis van je e-commerce bedrijf en biedt alles wat je nodig hebt om te starten met een webshop. Het platform brengt maandelijkse kosten met zich mee, maar zorgt er daarmee wel voor dat de volledige webshop probleemloos werkt, zodat jij je op de verkoop van de producten kunt richten. Shopify dropshipping werkt in principe op dezelfde manier als andere Shopify webshops, je moet enkel de DSers-app installeren om producten te kunnen inkopen. Hier lees je alles wat je moet weten over Shopify.

Waarom_dropshipping_Shopify.webp

IV. Waarom moet je Shopify kiezen voor dropshipping?

Veel startende ondernemers kiezen voor dropshipping, omdat er weinig investeringen vooraf nodig zijn en het een snel winstgevend bedrijfsmodel is. Shopify past hier het beste bij, omdat het platform eenvoudig en gebruiksvriendelijk is, de kosten relatief laag zijn en iedere beginnende ondernemer aan de slag kan met het runnen van zijn eigen Shopify webshop.

Als je voor dropshipping kiest, hoef je je nooit druk te maken over een te grote voorraad, omdat je alleen de producten bestelt die de klant nodig heeft. Dit is precies hetgeen wat dropshipping onderscheidt van het typische e-commerce bedrijf. Hierbij worden producten via een groothandel in bulk ingekocht, en komt daarna pas de vraag van de klant aan de orde. Ook is het via Shopify mogelijk om met de app DSers te werken, waarmee je binnen een paar klikken je voorraad beheert.

V. Is dropshipping via Shopify winstgevend?

Ja, dropshipping via Shopify kan zeker winstgevend zijn. Je bent als verkoper namelijk niet verantwoordelijk voor de productie en verzending van de producten, wat een stuk minder risico’s met zich meebrengt dan een e-commerce webshop waarbij je dat wel zelf beheert. Wanneer je met de juiste leveranciers in zee gaat, voorkom je hoge kosten en is het mogelijk om een groeiende winst te maken.

Geld_verdienen_dropshipping_euro.webp

VI. Hoeveel verdien je met dropshipping?

Met een dropship webshop via Shopify verdien je gemiddeld tussen de €1000 en €10.000 per maand. Als startende ondernemer ligt dit gemiddeld lager. Een winstgevend dropshipping bedrijf bouw je op door de juiste winstmarges te bepalen, een sterk merk neer te zetten en een goede Shopify website te ontwikkelen.

VII. Is Shopify dropshipping legaal?

Ja, het is volledig legaal om je eigen Shopify dropshipping webshop te starten. Het is daarbij wel van belang om in zee te gaan met de juiste leveranciers. Er zijn leveranciers op de markt die het intellectueel eigendom van andere bedrijven gebruiken, wat tegen de wet ingaat. Wees daarom zorgvuldig met het uitzoeken van je leveranciers, zodat je niet tegen juridische problemen aanloopt.

VIII. Zijn er Shopify dropshipping webshops te koop?

Ja, op de website Exchange is het mogelijk om een Shopify dropshipping website te kopen. Dit is een marktplaats waarbij ondernemers hun dropshipping webshop verkopen en andere ondernemers deze kunnen kopen. Dit biedt startende ondernemers de kans om met een vliegende start hun dropshipping bedrijf te beginnen. Het platform maakt inzichtelijk hoeveel verkeer en omzet uit de webshops komt, en wanneer dit past bij jouw wensen neem je rechtstreeks contact op met de verkoper om een aanbod te doen. Aangezien er meer dan 9.000 e-commerce webshops aangeboden worden, vind je altijd wel iets wat bij je past.

Shopify_dropshipping_pakketjes_Opklopper.webp

IX. Aan de slag met Shopify dropshipping

Nu we de meest gestelde vragen hebben behandeld, is het tijd om aan de slag te gaan met je eigen Shopify dropshipping webshop. In deze guide leiden we je middels 7 stappen op tot Shopify dropshipping expert. We delen onze beste tips, zodat je na het lezen van dit stappenplan vandaag nog aan de slag kan.

Stap 1. Kies een naam

De eerste stap die je als webshop eigenaar moet nemen, is het kiezen van een goede naam. Zorg er hierbij voor dat de naam eenvoudig, creatief en origineel is, zodat mensen het goed kunnen onthouden. Om je te helpen heeft Shopify een bedrijfsnaam generator ontwikkeld. Wanneer je een woord invoert, ontvang je een lijst met bedrijfsnamen waaruit je een favoriet kiest. De tool is makkelijk in gebruik en gratis. Bekijk daarnaast altijd of de naam nog beschikbaar is. Onderzoek via Google of er al een website met jouw naam bestaat of kijk op een hosting website.

Stap 2. Maak een Shopify account aan

Via Shopify maak je eenvoudig en snel een eigen dropshipping webshop aan. Als startende ondernemer kan je beginnen met een gratis proefversie. Dit doe je eenvoudig door je e-mailadres in te voeren, een wachtwoord te bepalen en je webshop naam aan te geven. Hierna krijg je een aantal vragen over je ervaring met e-commerce en vul je je persoonlijke gegevens in. Wanneer je dit hebt voltooid, ben je officieel eigenaar van je eigen Shopify webshop. Je hoeft alleen nog de instellingen te doorlopen om je dropshipping account te activeren. Wanneer je met bureau Opklopper werkt, krijg je 10% korting op je abonnement, je leest er hier meer over onze Shopify diensten.

Stap 3. Doorloop de instellingen

Als je aan de slag wilt met Shopify dropshipping, is het van belang bepaalde instellingen te doorlopen. Dit is een belangrijke stap om geld te kunnen ontvangen, een winkelbeleid aan te maken en de verzendkosten te bepalen.

Betalingsinformatie

Allereerst gaan we de betalingsinformatie instellen voor je Shopify dropshipping webshop. Dit is een belangrijke stap, omdat klanten zonder een betalingsoptie geen bestelling kunnen plaatsen. Om de betalingsgegevens toe te voegen, ga je naar de pagina ‘Instellingen’ binnen Shopify. Selecteer hier aan de linkerkant ‘Betalingen’ en voeg de betalingsgegevens toe. We raden hierbij aan om een PayPal account toe te voegen. Naast dat dit een makkelijke manier van betalen is, biedt het ook een hoge bescherming tegen fraude.

Winkelbeleid

Wie zijn eigen Shopify dropshipping webshop start, heeft een winkelbeleid nodig. Shopify heeft gelukkig een handige tool waarmee je automatisch een gestandaardiseerd privacybeleid, restitutiebeleid en algemene voorwaarden aan je webshop toevoegt. Deze tools vind je via de instellingen van Shopify. Ga naar ‘Afrekenen’ en vul de relevante velden in.

Verzendkosten

Een Shopify dropshipping webshop moet duidelijke verzendkosten hebben. Het liefste kies je voor gratis verzending, omdat dit voor klanten de beste optie is. Als je geen verschillende verzendkosten voor verschillende regio’s wilt hanteren, raden we je aan om de verzendkosten door te berekenen in de producten. Een product van €30, bied je bijvoorbeeld aan voor €35, waarbij je vermeldt ‘gratis verzending’. Hiermee stimuleer je klanten om het product bij jou te kopen.

Het instellen van gratis verzending doe je via de Shopify instellingen, door naar ‘Verzenden’ te gaan. Verwijder hier alle binnenlandse verzendkosten en voeg ‘Gratis internationale verzending’ toe aan de rest van de wereld. Selecteer bij het tarief vervolgens ‘Gratis verzendkosten’.

Stap 4. Zet je Shopify dropshipping webshop live

Je bent nu helemaal klaar voor het lanceren van je eigen Shopify dropshipping webshop. Om de webshop live te zetten ga je via het Shopify dashboard naar ‘Verkoopkanalen’ en selecteer je de optie ‘Een online webshop toevoegen’. Na het voltooien van deze stap is je webshop officieel in de lucht!

Stap 5. Zorg voor een goed webdesign

Het belang van een goed Shopify webdesign mag niet onderschat worden. Het is uiteindelijk de eerste indruk die de klant van je bedrijf krijgt en moet hen overtuigen om een bestelling te plaatsen. Het is dan ook een van de belangrijkste drijfveren voor het verhogen van de omzet. We nemen je hieronder kort mee in het ontwerpen van een goed design, waarbij we het kiezen van een thema en logo centraal zetten.

Een thema kiezen op Shopify

Binnen Shopify zijn er veel mogelijkheden om een thema te kiezen. Er zijn zowel gratis als betaalde opties en er is keuze voor een groot aantal soorten stijlen. Denk hierbij goed na over welk thema bij jouw merk past en houd rekening met je budget. Zeker als je start met een klein budget, raden we je aan om eerst te kiezen voor een gratis thema, en dit later eventueel verder uit te breiden.

Het kiezen van een thema dat precies bij jouw merk past is niet eenvoudig. Wanneer de thema’s niet precies aansluiten bij wat je voor ogen hebt, is het ook mogelijk om een custom design te laten ontwerpen. Dit brengt meer kosten met zich mee, maar zal zich op de lange termijn juist terugbetalen.

Het kiezen van een logo voor je webshop

Een goed logo is hetgeen wat klanten onthouden. Neem daarom uitgebreid de tijd om na te denken over hoe het logo eruit komt te zien en of dit past bij de rest van het webdesign. Tegenwoordig zijn er veel handige tools waarmee je gratis een logo ontwerpt. Dit kun je doen via Canva (heeft ook een gratis versie) of Photoshop, maar voor wie het liever uitbesteedt, vindt betaalbare freelancers op Upwork of Fiverr.

Stap 6. Aan de slag met Shopify dropshipping met DSers

Het is bijna zover: je bent bijna klaar voor je eerste dropshipping verkoop. Voordat je inkomsten kunt genereren, moet je de producten aan de webshop toevoegen. Hiervoor moet je de DSers-app installeren. Dit is een van de beste Shopify tools voor e-commerce ondernemers die dropshipping producten naar hun webshop willen importeren. Binnen deze app zijn AliExpress en DSers naadloos geïntegreerd en kun je binnen één dag al starten met de verkoop van je producten.

Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, voeg je een categorie toe aan je Shopify webshop. Geef de categorie een naam die past bij het type producten. Verkoop je telefoonhoesjes? Dan noem je de categorie simpelweg ‘Telefoonhoesjes’. Na het installeren van de app, ga je via AliExpress op zoek naar producten die je wilt verkopen. Klik vervolgens op de knop ‘Importeren’, zodat de producten rechtstreeks geïmporteerd worden in je Shopify webshop.

Stap 7. Je eerste verkoop

Je bent aan het einde gekomen van het stappenplan, en dat betekent dat het tijd is voor je eerste verkoop. Hiervoor is het noodzakelijk dat er verkeer naar je website toekomt, dus we raden je aan om direct aan de slag te gaan met marketing, om zo potentiële klanten te vinden. Shopify biedt verschillende marketingtools aan, maar daarnaast kun je ook aan de slag met Facebook advertenties, Instagram of TikTok. Het is maar net waar jouw doelgroep te vinden is! Blijf vooral testen en optimaliseren, dan vind je vanzelf de beste strategie voor jouw bedrijf.

leeg_bord_Opklopper.webp

X. In het kort: Je eigen Shopify dropshipping webshop

Gefeliciteerd, je hebt de hele Shopify dropshipping guide doorlopen en bent officieel eigenaar van je eerste dropshipping webshop! Succesvol word je niet binnen een dag, maar is een proces, waarbij je continu leert wat het beste voor jouw bedrijf werkt. Er is geen limiet aan hoeveel omzet je gaat maken, dus blijf vooral doorgaan met het verkopen van je producten en het optimaliseren van je webshop. Dankzij de tools van Shopify en de verschillende experts op dit gebied, run je binnen no-time een winstgevende dropshipping webshop!

Lees hieronder de samenvatting van onze Shopify dropshipping handleiding, zodat je direct aan de slag kunt.

Hoe begin je met een Shopify dropshipping webshop?

 1. Kies een naam
 2. Maak een Shopify account aan
 3. Doorloop de instellingen
 4. Zet je Shopify dropshipping webshop live
 5. Zorg voor een goed webdesign
 6. Aan de slag met Shopify dropshipping met DSers
 7. Je eerste verkoop

Wat zijn de voordelen van dropshipping via Shopify?

 • Een lage investering
 • Makkelijk te starten
 • Een webshop op maat
 • Ruime keuze uit dropshipping tools
 • Verschillende betalingsmogelijkheden

Is Shopify dropshipping de moeite waard in 2022?

Alhoewel dropshipping veel voordelen met zich meebrengt, gaat het ook gepaard met een aantal nadelen. Wanneer je met meerdere leveranciers werkt, is het verzenden ingewikkelder, omdat ieder zijn eigen tarief rekent. Gelukkig kun je dit voorkomen door zorgvuldig je leveranciers uit te kiezen. Ook kun je hiervoor een Shopify expert in de hand nemen, zodat je zeker weet dat je een succesvol dropshipping bedrijf tegemoet gaat.


Category: Shopify
Share:

Lees meer over Shopify

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp