Home Portfolio Mindboost

Mindboost

 • Klant

  Annelieke Bosma

 • Industrie

  Non profit

 • Technology

  Laravel, VUE.js

 • Website

  www.mindboostchallenge.nl

Alles voor een mentaal fitte medewerker

Dit platform heeft één doel: de werknemers van participerende organisaties mentaal fit krijgen. Dit doen we door het mogelijk te maken als team challenges te voltooien dat bijdragen aan mentale gezondheid én het verzamelen van donaties voor MIND, een goed doel dat psychische gezondheid bevordert en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunt.

Advent kalender

Het hart van de website is de advent kalender. Een plek om dagelijks naar terug te komen en een nieuwe challenge uit te voeren. Per challenge die je voltooid krijg je punten. Organisaties, teams en leden zien hoeveel challenges er voltooid zijn. De challenges zijn gericht op het verbeteren van je mental gezondheid. 

Donaties

Tijdens het registratie proces als lid, team of organisatie krijgt men de mogelijkheid een donatie te geven. Daarnaast krijgt ook elke lid, team en organisatie een eigen persoonlijke pagina om in te richten en te delen met de wereld. Via deze route kan men delen waarom zij meedoen met het platform én bezoekers oproepen te doneren.

Statistieken

Het platform laat zien hoeveel challenges voltooid zijn, hoeveel donateurs en hoeveel donaties er opgehaald zijn. Ieder kan een doel stellen en werken om dit doel te halen. Het platform bied functies en oplossingen om te helpen dit doel te halen.

Beperkte tijd, budget en grote scope

Dit lijkt een wederkerende uitdaging te vormen, zelfden accepteren we deze opdrachten maar de uitdaging gingen wij aan omdat Opklopper achter het doel staat. Bureau Opklopper kreeg 4 weken om een volledig platform te ontwikkelen en lanceren. We wisten gelijk al: dit betekent avonden, weekenden en vlak voor lancering zelfs nachten doorwerken om dit te bewerkstelligen. 

Hoe wij in 4 weken een platform bouwen

Tijd is schaars, dat betekent snel de juiste keuzes maken, strak plannen en heel hard werken. 

01 Scope

In drie sessies is samen bepaald wat de functionele wensen zijn. Vervolgens hebben we prioriteiten bepaald, zodat als wij non-stop doorwerken tot de lancering de belangrijkste functies werken. 

02 Userflows

Een platform is een complexe combinatie van functionaliteiten met verschillende gebruikersrollen. Functies naderhand moeten ombouwen is tijdrovend en foutgevoelig. Om er zeker van te zijn dat de processen en functies op de juiste manier gebouwd worden, is een volledige userflow ontwikkeld van kop tot staart. Dit vormt het fundament voor het ontwikkelingsplan. 

03 Design

Op basis van de scope en user flow hebben we, ondanks de beschikbare tijd, ervoor gekozen een design sprint te pakken van 3 dagen. Terwijl het design ontwikkeld werd, is het fundament van de website gebouwd. De designs helpen om te visualiseren wat gebouwd moet worden, maar het helpt ook de klant te bepalen wat voor content gemaakt moet worden. 

04 Ontwikkeling

Lange dagen, nachten en weekenden is er ontwikkeld, getest en gebouwd om zoveel mogelijk af te krijgen voor de grote dag. We hebben nog nooit zoveel regels code geschreven in zo'n korte tijd.

05 Lancering & doorontwikkeling

Met slechts enkele uren nog op de klok is een volledig platform gelanceerd. Na een maand werken hebben we 1 dag vrij genomen om vervolgens door te kunnen pakken op de rest van de wensenlijst. Elke 5 dagen is een nieuwe versie gelanceerd om zoveel mogelijk voor de gebruikers te kunnen bieden.

Wij maken unieke & succesvolle webshops
We gaan voor uniek design en hoge conversie.

Wacht niet langer

Klaar voor de zoete inval? Laten we van start gaan! Wij garanderen altijd een reactie binnen een etmaal.

Ps. Lukt het ons niet? Dan trakteren we op taart!

© 2022 Opklopper | Alle rechten voorbehouden
Bel nu WhatsApp